Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılış töreni öncesi bir grup öğrenci, “Parasız eğitim istiyoruz”, “Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz'a özgürlük” pankartı açarak, protesto gösterisi yaptı. 1'i kız 2 öğrenci gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün törenin yapıldığı Oditoryum binasına girişinden hemen sonra meydana gelen protestoda, 30 kişilik bir öğrenci grubu, B Blok önünde açtıkları pankartla ve attıkları çeşitli sloganlarla parasız eğitim talebinde bulundu. Üzerinde “Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz'a Özgürlük”, “Parasız eğitim istiyoruz, alacağız- Gençlik Federasyonu” yazılı pankartı açıp “Parasız eğitim istemek suç değildir” sloganları atan biri kız iki öğrenciye polis ve üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Öğrenciler gözaltına alındı. B Blok önünde önünde toplanan öğrenciler “Üniversiteler bizimdir”, “Cemaate geçit yok”, “Üniversitede AKP istemiyoruz. Harun Yahya'lar istemiyoruz” sloganları atarak, törenin yapıldığı binaya yürümek istediler. Polis buna izin vermeyince grup, oturma eylemine başladı.

ROMAN AÇILIMINDA PANKART AÇMIŞLARDI

Hükümetin 'Roman Açılımı' kapsamında 14 Mart'ta Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sırasında pankart açarak 'parasız eğitim istiyoruz' diyen Berna Yılmaz, Ferhat Tüzer ve Utku Aykar 'DHKP/C örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 6 ile 15 yıl arasında değişen hasip cezaları istenmişti.