Dink davası kararı
Böyle bir cinayeti Türk halkı o zaman da zaten büyük bir tepki vermişti. Hatta Türkiye ile ilgili önyargıları olanlar çok hayret etmişlerdi. Malesef, çok tabii ki üzücü bir olaydı. Mahkeme süeci uzun sürdü, devam etti, ilk karar çıktı ama hala mahkeme devam ediyor.

Kesin karar bir an önce ümit ederim ki çıkar. Bu dava önemli bir dava. Türkiye'de hukukun karşısında herkesin eşit olduğunu, yabancı şirketlere karşı da yabancı uyruklu insanlara da hep eşit davranmış bir ülke.

Bu dava ayrı bir hassasiyet taşıyordu. O bakımdan her türlü titizliği göstermek, vatandaşlarımız arasında bir yanlış kanaatların oluşmasına fırsat vermemek tabii ki bizim görevimizdir devlet olarak.

O bakımdan dava sürecinin en şeffaf şekilde, kanunlarımıza yasalarımıza en uygun şekilde neticelenmesi bizim için önemli bir sınavdır. Bu sebeple yargı işini yürütürken idari makamlarda her türlü kolaylığı olayın tam ortaya çıkması için muhakkak gösterecektir' dedi.

Bayramların kaldırılması söz konusu değil

Açıklamalar yapıldı, yanlış anlaşılmalar oldu en son onları da düzelttiler. Bayramların kaldırılması gibi bir durum söz konusu değil.

Fransa'daki yasa tasarısı

Yasa gerçekleşirse Türk-Fransız ilişkilerine darbe vuracaktır.

Şimdi şehirler birbiriyle bağlanıyor. Muhakkak ki bütün illerimiz yatırımları hak ediyor. Bunu siyasetçiler, herkes yakından takip ediyordur. Ben de bugün incelemelerin alacağımbrifingler kapsamında herşeyi yerinde göreceğim ve Ankara'ya döndüğümde gereken çalışmaları başlatacağım.