Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bütün vatandaşların terör ve, teröristle arasına kesin mesafe koymasını isteyerek "Bunlar kendi meselelerimizin hallini de zorlaştıran meselelerdir. O bakımdan dünkü olaylar çok tesadüfi olaylar değildir. Bölgedeki bütün gelişmeleri düşündüğünüzde, olup bitenlere baktığınızda, bunların bir şekilde tezahürüdür. Ama sonunda teröre taviz verilmeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'da gazetecilere bir açıklama yaptı. Dünkü hain terör saldırısına değinen Cumhurbaşkanı Gül, terörle hiçbir yere varılamayacağını, bunu bir kez daha söylemek istediğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Terör yaparak devleti, milleti, Türk milletini diz çöktürüp, hizaya getirip, acaba bir şeye zorlar mıyız kafası çok büyük tarihi bir hatadır ve bir yanılgıdır. Bu şekilde hiçbir başarı da mümkün olmayacaktır. Bunun da hepsinin bilinmesi gerekir.

Bunu her zaman söyledik" dedi. Cumhurbaşkanı Gül şöyle devam etti: "Biz kendi halkımızın sorunları, konuşarak kendi kendimize çözeceğimiz meselelerdir. Gördüğünüz gibi bu konularda da birçok gelişmeler vardır. Dolayısıyla memlekette konuşulan Kürt meselesiyle terör meselesi birbirinden çok farklıdır. Teröristler, bunlar bugün başkasının aleti olur, yarın da başkasının aleti olur, dün de başkalarının aletiydi. Bölgedeki, dünyadaki, çeşitli gelişmeler her zaman bu tip kullanılmaya muhtaç insanları kullanacaklardır. Kullanırken de ortaya bir dava, ortaya bir sözüm ona ideal konulacaktır. Ama hep sonunda ortaya çıkmıştır ki, zaman zaman hep kullanılmışlardır. Bugün de aynı şekildedir.

O bakımdan özellikle bölgedeki bütün vatandaşlarımın, Türk vatandaşlarımın, hepsi, terörle ve teröristlerle aralarına çok kesin mesafe koymaları gerekir. Bunlar kendi meselelerimizin hallini de zorlaştıran meselelerdir. O bakımdan dünkü olaylar çok tesadüfi olaylar değildir. Bölgedeki bütün gelişmeleri düşündüğünüzde, olup bitenlere baktığınızda, bunların bir şekilde tezahürüdür. Ama sonunda teröre taviz verilmeyecektir. Memlekette, huzur güven ve istikrar, devletin hakimiyeti Türkiye'nin her karış toprağında da hakim olacaktır. Bunun bilinmesini isterim. Bir kez daha hayatını kaybeden bütün askerlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum, ailelerine ve Türk Milletine de başsağlığı diliyorum."