İspanya"yı Dünya Şampiyonu yapan Vicente Del Bosque, Radyospor"a konuştu, İspanya"dan Türk futboluna, Guti ve Quaresma"dan Mesut Özil ve Guiza"ya kadar pek çok soruyu, her zaman olduğu gibi içtenlikle yanıtladı.

Radyospor"da Özgür Sancar"la Haber Özel Programı"na telefonla bağlanan Del Bosque, Dünya Kupası kazanan teknik direktör olmasına karşın, son derece mütevazı bir tavır sergiledi. Kendisi için çok zor bir şampiyona olduğunu; yakaladıkları iyi jenerasyon sayesinde başarılı olduklarını söyledi.

Guti"yi 10 yaşından beri tanıdığını belirten ünlü teknik adam, Guti"li, Suchster"li ve Quaresma"lı Beşiktaş"ın çok başarılı olacağını dile getirirken, Real Madrid"e transferi söz konusu olan Mesut Özil ve Fenerbahçe"deki geleceği belirsizliğini koruyan Guiza için ilginç tespitlerde bulundu.

İşte Del Bosque"nin samimi açıklamaları:

KAZANABİLECEĞİM TÜM KUPALARI KAZANMAK İSTİYORUM

- Real Madrid"te Lig, Kral Kupası, Lig Kupası, Şampiyonlar Ligi, milli takımda Dünya Şampiyonluğ kazandınız. Kazanılacak kupa kaldı mı?...

Real Madrid"te çok iyi bir jenerasyon vardı ve başarılı olduk. Şampiyonlar Ligi ve İspanya"da kupalar kazandık. Aynı şekilde Avrupa Şampiyonu olmuş, İspanya Milli Takımı"nın da başına geçtim. Dünya Kupası"nı kazandık. Önümüzde kazanabileceğim ne varsa kazanmak istiyorum; her zamanki gibi.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAYI HAK EDEN OLGUNLUĞU VE PERFORMANSI GÖSTERDİK

-Zor bir şampiyona oldu… zaman zaman ağır eleştirilere maruz kaldınız. Nasıl hissetiniz, şampiyona sırasında…

Çok zor bir şampiyona oldu. Zor bir başlangıç yaptık; ama takımım bu turnuvayı kazanabilecek olgunluğu ve performansı gösterdi. Son derece iyi bir şampiyonu oldu bizim için çok mutluyum.

MESUT"UN YETENEKLERİ MÜKEMMEL, REAL MADRİD"TE BAŞARILI OLUR

- Mesut Özil"i nasıl buluyorsunuz. Transfer olursa Real Madrid"te başarılı olur mu?

Mesut Özil"i çok beğeniyorum. Kendi kulübünde ve Dünya Kupası"nda çok iyi performans gösterdi. Real Madrid ve Barcelona ile adı anılıyor. Bu çok doğal ve güzel bir şey. Aynı zamanda Türk futbolu için de önemli. Nihayetinde Türk bir futbolcu, kendisi için iyi şeyler düşünüyorum, yetenekleri mükemmel. Mesut"un kalitesi ortada. Eğer Real Madrid kendisini transfer ederse çok yaralı bir oyuncu olur.

GUTİ"Yİ 10 YAŞINDAN BERİ TANIRIM, ONUN İÇİN ÇOK MUTLU OLDUM

- Guti"nin Beşiktaş"a transferini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Guti, için çok mutluyum. Kendisini 10 yaşından bu yana tanıyorum. Real Madrid"e geldiği ilk zamandan bu yana onu tanıyorum. Beşiktaş"a transfer olduğu için çok sevindim. Beşiktaş ve Guti için her şey çok iyi olacak. Çok başarılı olacağına inanıyorum.

GUTİ, FANTASTİK BİR ŞEHİRDE YAŞAYACAK

- Transferinden önce kendisiyle görüştünüz mü?

Kendisiyle Beşiktaş"a transferinden önce görüşme fırsatım olmadı. Beni aramış olsaydı gerçekten çok büyük bir kulübe gideceğini ve müthiş bir şehirde yaşayacağını söylerdim. İstanbul çok fantastik bir şehir. 2 senelik kontratının süresini doya doya yaşar ve çok başarılı olur.

BEŞİKTAŞ"I ÇOK DİRİ GÖRDÜM, MUTLU OLDUM

- Beşiktaş"ın son durumunu nasıl buluyorsunuz?

Beşiktaş"ın son halinden gerçekten çok mutluluk duyuyorum; çünkü Villareal maçını izledim. Takımı çok diri ve iyi gördüm. Benim zamanımda olan oyuncuların nerdeyse hiçbiri yok; fakat çok iyi bir takım var ortada, oyuncular çok sağlam ve diriler. Beşiktaş, son görüntüsü beni çok mutlu etti.

SCHUSTER"İN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM

-Suchster de sizin gibi hem Real Madrid"i hem de Beşiktaş"ı çalıştırdı? İlginç bir benzerlik oldu…

Bernd Suchster"e en iyi dileklerimi sunuyorum. Çok iyi bir teknik direktör. Beşiktaş"ı ileriye taşıyacağına inanıyorum. Ayın kaderi paylaştık. O da benim gibi hem Real Madrid hem de Beşiktaş"ta çalıştı. Kendisine en iyi dileklerimi sunuyorum. Başarılı olacağına inanıyorum.

İSPANYA"DA ÇOK İYİ BİR JENERASYON YAKALADIK
- Avrupa şampiyonluğunun ardından gelen Dünya şampiyonluğu, İspanya"yı bir numaralı futbol ülkesi yaptı mı?

Dünyanın en iyi futbol ülkesi ya da en iyi milli takımı olduğumuzu söylemektense çok iyi bir jenerasyonumuz olduğunu söyleyebilirim. En çok iyi bir grup oluşturduk, uzun zamandır birlikte oynuyorlar ve çok uyumlu bir ekibiz. Takımımızın güç ve kapasite bakımından çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Böylesine önemli bir oyuncu grubuyla çalışmak bir ayrıcalık. Tüm futbolcularım çok başarılı oldu. Hiçbirini birbirinden ayırt etmiyorum.

GÜİZA, İÇİMDE BİR ACI… PERFORMANSI İYİ OLURSA BUNDAN MİLLİ TAKIMA HER ZAMAN SEÇİLEBİLİR

- Güiza"nın bundan sonra milli takım şansı var mı? İspanya"da oynasaydım, milli takıma seçilirdim diyor; bunu haklı görebilmek mümkün mü?

Daniel Güiza"yı maalesef Dünya Kupası"na götüremedik. İçimizde bir acıdır bu. Takım kadrosuna giremedi; ama bu, onun bundan sonra milli takıma seçilemeyeceği anlamına gelmez. Tabiiki ileride şansı var. Yine İspanyol Milli Takımı"na seçilebilir. Tüm oyuncuların böyle bir şansı var. Biz potansiyeli olan tüm oyuncuları hangi ligde oynarlarsa oynasınlar takip ediyoruz. Yeterli görürsek kadromuza alıyoruz.

BEŞİKTAŞLILARI ÇOK SEVİYORUM

- Türkiye"ye nasıl bir mesaj vermek istersiniz?
Türk insanlarıyla konuşmak beni her zaman mutlu ediyor. Tüm Türk halkına ve özellikle de Beşiktaşlılara İspanya"dan kucak kucak sevgiler yolluyorum.