Aydın İl Özel İdaresi ile birlikte devlet kurum ve kuruluşları dere yatağı ıslah çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Güdüşlü Köyü Muhtarı Tarjan Arıcan yaptığı açıklamada ; “Güdüşlü olarak büyük bir sel felaketi yaşadık. Bir vatandaşımızı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Tek tesellimiz, yaşadığımız afetin gündüz gerçekleşmesi. Gece olacak olan sel felaketinde, çok daha fazla can kaybı olabilirdi. Devletin acil ve yerinde müdahalesini, sıcak elini her zaman yanımızda hissettik. Bu yaraların bu kadar kısa sürede sarılacağını hayal bile edemiyordum. Köyümüzde Kızılay Kurumu ile başlayan sıcak yemek hizmeti, şu anda Aydın Valiliği tarafından devam etmekte. Devletimize, yaptığı çalışmalar konusunda teşekkür ediyorum” dedi.
Felaketin yaşandığı gün içinde, Kızılay"ın çadır hizmeti köylerine ulaştığını belirten Tarjan; “Köyümüzün öncelikli beklentisi, tekrar bir facianın yaşanmaması için dere yatağının ıslah edilmesi ve önünün açılmasıydı. Devletimiz tüm imkânlarını seferber ederek bu problemimizi en hızlı şekilde çözdü. Başta Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş olmak üzere, Aydın İl Özel İdaresi ile birlikte tüm kurumlara, iktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasi parti temsilcilerine, bizlerden yardımlarını esirgemeyen bu bölgedeki Belediye Başkanlıklarına teşekkür ediyoruz. Türk halkının duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz ” diye konuştu.