Yıkım kararı yok. Bizim de villayı yıkma niyetimiz yok. Rumların gücü yetiyorsa, askerleriyle, dozerleriyle gelip kendileri yıksın. Kaldı ki, diyelim yıkmak istesek bile KKTC makamlarından izin almamız gerekiyor” dedi.

Sadece tazminat kararı

İngiliz mahkemesinin 56 sayfalık kararını alarak adaya dönen Menteş, “Karar sadece Rumların istediği tazminatın ödenmesini içeriyor. İngiliz mahkemesi yıkım kararı veremez ki. İngiliz mahkemesi, mahkeme masraflarının ödenmesini bile kararlaştırmadı” diye konuştu.
Rumlarla anlaşmanın yolu Menteş, “Bu tür davaları engellemenin tek yolu, AİHM"in Türkiye"den istediğiği ve burada kurulan Mal Tazmin Komisyonu"nun bu tür davalardaki tazminatı ödeme garanti vermesiyle olur” diye konuştu. Kıbrıslı Rumlar 6 yıl süren bir dava sonucunda Girne"de villa satın alan İngiliz Linda ve David Orams çiftini İngiltere"de mahkum ettirmişti.

Villayı yıkacaklar

Rum Politis Gazetesi, Linda ve David Orams çiftinin KKTC"deki villalarına yıkım izni almak üzere avukatları ile görüşeceklerini iddia etti. Orams çifti “Mahkeme kararını en iyi şekilde uygulamamız gerek. Aksi takdirde İngiliz mahkemesini karşımızda bulabiliriz” diye konuştu./hürriyet