Onuncu yılında 'Tüm Sektörler Bilişimle Buluşuyor' sloganıyla CeBIT Bilişim Eurasia Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı ve Interpromedya tarafından düzenlenen 'Bilişim Zirvesi'09' Fuarı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açıldı. TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen 'Bilişim Zirvesi 2009'un açılış töreninde konuşan Gül, günümüzde sınırların nasıl yok edildiğini, ambagoların izalasyonların nasıl anlamsız hale geldiğini bu fuarda görmenin mümkün olduğunu söyledi. Gül, 'Atalaramız bugün bizim nelerle meşgul olduğumuzu görseler inanamayacaklardır' dedi. Bugün burada bulunmaktan ve yeni ufukları görmüş olmanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Cumurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Dağları aşarak ulaşamadığımız yerleri görünmeyen otobanlarla aşıyoruz.

 BİLİŞİM İNSANLIĞA KATKI OLACAK

Sevindirici olan şudur ki, bunları sadece taklit şeklinde yapmıyoruz.” Türkiye'nin sadece bilim ve teknoloji transfer eden ülke olarak kalmayacağını belirten Gül, üreteceği bilim ve teknoloji sayesinde insanlığa daha çok katkı sağlayacağını söyledi. Bilişim Zivesi 2009 Fuarı'nın açılışına Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Başkanı Anhdreas Gruchow, İnterpromedya Başkanı Zafer Kurakul, Sony Ülke Müdürü Murat Küçüksaraç, Eutelset Ortaasya ve Ortadoğu Satış ve Pazarlama Direktörü Al Korur, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.


Yeni Şafak standına büyük ilgi

Yeni Şafak Gazetesi ve TV Net açtıkları standla Bilişim Fuarı'ndaki yerini aldılar. Yeni Şafak Gazetesi'nin standını daha ilk günden çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Gazetenin standını ziyaret eden vatandaşlar, gazetenin yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren okuyucularına kültür hizmeti olarak ulaştırdığı yayınları yakından takip ettiklerini ve çok beğendiklerini ifade ettiler. Yeni Şafak'ın standı 10 Ekim tarihine kada açık kalacak.


Yıldırım kırdı geçirdi

CeBİT Bilişim Eurasia Fuarı ve Bilişim Zirvesi'ne katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, '3G'yi getirdik. Şu anda cep telefonu şirketlerimiz abone için yetiştiremiyorlar, talepleri karşılayamıyorlar. Süratle o yan tarafına takılan zımbırtılardan imal etmeye çalışıyorlar. Adı aklıma gelmedi, neyse o internete girmek için, 'modem, seyyar modem' diyorlar, 'vın-mın' bir şeyler diyorlar' dedi. 'Bu sektörün tabana yayılmazsa gelişmesinin mümkün olmayacağını' söylediğini dile getiren Yıldırım, 'Türkiye'de bilgiye erişim tekel olmaktan çıktı' diye konuştu. Bakan Yıldırım, son bir haftadır Türkiye'de ulaşım ve haberleşmenin 2023 vizyonunu belirlediklerini de dile getirerek, 160 projenin karara bağlandığını açıkladı.


Hedeflerimiz son derece agresif

Aynı toplantıda konuşan KKTC Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, KKTC'nin mevcut potansiyelini harekete geçirerek, 'On yıl içerisinde tüm dünyaya örnek oluşturacak bir proje olan KKTC'nin bir bilişim adası olma vizyonuyla' yola çıktıklarını bildirdi. Cep telefonu kullanım oranının, KKTC'de yüzde 95'in üzerinde olduğunu vurgulayan Taçoy, 'Hedeflerimiz son derece agresif ama aynı ölçüde gerçek' dedi./yeni şafak