Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı Aydın'da bulunan Oda ve Borsalar arasında organize edilmekte olan ''Güçbirliği Toplantısı''nın dördüncüsü, Didim Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde yapıldı.
Aydın Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları ve Sanayi Odası Güç Birliği toplantısına Didim Ticaret Odası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası, Söke Ticaret Odası, Söke Ticaret Borsası, Kuşadası Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Odası ve Nazilli Ticaret Borsası'nın Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları, meclis üyelerinin iştiraki ile Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda söz alan Oda ve Borsa Başkanları kurumlar arası diyaloğun önemine dikkati çektiler.
Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver, güç birliği toplantılarının dördüncüsünü gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini belirterek, ''Bizler, sayısı on binleri bulan odasıyla, borsasıyla, sanayicisi ile çok büyük bir ailenin üyeleriyiz. Bizler Aydın'ın temel taşlarıyız'' dedi.
Dokuz odanın katılımıyla sağlanan bu platformun Aydın'ın geleceğinin konuşulacağı vizyon ve misyonun saptanacağı yer olduğunu ifade eden Döver, güç birliği toplantısının Aydın ekonomisinin meclisi olduğunu kaydetti.
Döver şöyle konuştu:
''Siyasetçilerimiz, bürokratımız, sivil toplum örgütlerimiz ve işadamlarımız sadece kendi pozisyonlarını değil, ilimizin geleceğini sahiplenmelidirler. Üyelerimizin bizden beklentisi farklıdır, siyasetçiden farklıdır, ilimizi yönetme görevi halktan bu amaçla yetki almış siyasetçi ve bürokratımızın görevidir. Bizim takip edeceğimiz tek siyaset ekonominin büyümesi, ilimizin kalkınması siyasetidir.''
Toplantıda, Aydın ilinin Sanayi ve Ticaret alanındaki genel sorunları ile turizm, tarım ve hayvancılık, eğitim, enerji ve eğitim konuları masaya yatırıldı.