Dışarı çıktığımızda helikopterin sadece kokpit kısmı kalmıştı. O kazaya rağmen mucize eseri 10 arkadaşımız kurtuldu.

VAN Valisi Münir Karaloğlu ile Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde düşen helikopterde ve diğer olaylarda yaralanıp hastanelerde tedavi gören askerleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında, düşen helikopterin pilotu Binbaşı Kürşat Celal Konukçu olayı anlattı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi süren Jandarma Pilot Binbaşı Kürşat Celal Konukçu, iniş yapacakları Deryan Tepe bölgesinin riskli olduğunu düşündüğü için, ikinci bir manevra yaparak farklı bir bölgeye inmek istediğini söyledi. Bu sırada helikopterin güç kaybına uğradığını belirten Pilot Binbaşı Konukçu, helikopterin yaklaşık 200 metre sürüklendiğini belirtti. Binbaşı Konukçu şunları anlattı:

Kurtulmaları mucize

“Askerleri Yüksekova’dan aldım ve helikopterle yola çıktık. Ulaşacağımız yere gelince helikopterde teknik bir sorun yaşandı. Aşağıya baktım inecek gibi değildi, çünkü önceden kazılmış ve terk edilmiş mevziler vardı. Buraların mayınlı olabileceğini düşünerek daha kenara doğru bir nokta seçtim. Ve helikopteri oraya doğru yönelttim. Helikopter orada tutundu. Ben de indirmek için başka bir yere manevra yaptım. Bir süre sonra helikopterde güç kaybı meydana geldi ve yer yastığı kayboldu. Helikopter yamaçtan hızla aşağı doğru kaymaya başladı. Yaklaşık 200 metre kaymıştık. Dışarı çıktığımızda helikopterin sadece kokpit kısmı kalmıştı. Orada o kazaya rağmen mucize eseri 10 arkadaşımız kurtuldu. Verdiğimiz şehitlerden dolayı çok üzgünüz. Allah hepsine rahmet etsin ailelerine de sabırlar versin.”

Özel: PKK propagandası

Ankara’da katıldığı şehit cenazesi öncesinde gazetecilerin “Helikopteri PKK’nın düşürdüğüne” yönelik iddiaları sorduğu Genelkurmay Başkanı Necdet Özel şunları söyledi: “Yapılan haberler tamamen yanlıştır, yalandır. Bu haberler PKK’nın propagandasını yapan kişiler tarafından üretilmektedir. Bunları kınıyorum. Bizim yaptığımız açıklamadaki gibi helikopter teknik bir arızadan dolayı düşmüştür.”

Hürriyet