Üretim sezonu yaklaşırken, Sökeli üreticiye pamukta dengeli gübreleme konusunda eğitim verildi.
Söke Ticaret Borsası'nın organize ettiği dengeli gübreleme eğitim toplantısı Söke Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Toplantıya Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Göven, Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş ve üreticiler katıldılar.
Söke Ticaret Borsası Başkanı Berten Balçık, Söke bölgesinde ekonomik değeri yüksek ürünler yetiştiğini belirterek, pamuğun bu ürünlerin başında geldiğini söyledi.
Balçık, ''Pamuk, ihracat için de çok önemli bir üründür. Verim ve kalite kayıplarının önüne geçilmesi için dengeli gübreleme önemli. Bu konuda biz de konunun uzmanlarını Söke'ye çağırdık. Yararlı bir toplantı olacağını düşünüyorum'' dedi.
Bir gübre firmasının Tarım Danışmanlığını yapan Prof. Dr. Halil Çolakoğlu, pamuk bitkisinin yapısında 67 elementin bulunduğunu belirterek, ''Biz bunun sadece 23'ünü biliyoruz. Bitkiler de insanlar gibi 24 saat nefes alıp, su içer. Güneş enerjisi bitki için çok önemli. Biz firma olarak bitkiden yüksek verim almak için çalışıyoruz. Bitkinin lif uzunluğu önemli. Toprak işlemenin doğru yapılması gerekli. Toprak analizi gübrelemede şart. Bitkinin eksiklerini gübre tamamlar. Siz de toprak analizi yaptırarak verimi artırın'' diye konuştu.