Oyunlar beyaz perdeye aktarırken başarılı olmak çok zordur. Şimdiye kadar filmi yapılan Street Fighter, Mortal Combat ya da Resident Evil filmlerine bakarak bu yorumu rahatlıkla yapabiliriz. Ama bu sefer durum farklı olabilir çünkü sinemaya taşınması düşünülen oyun Grand Theft Auto.

Durumun farklı olabileceğini düşünmemizin nedeni GTA serisinin özünde Baba, Goodfellas gibi filmlere benzer olması ve bu filmlerin sinemada hep iyi gişe yapmış olması.

"Gamer" adlı oyunun da senaryosunu yazan ve yöneten Mark Neveldine, GTA projesinin kendine sunulduğunu ve bu teklifin kendini çok heyecanlandığını belirtti.

Bu gelişmelere rağmen hiçbirşey kesinleşmiş değil. Özellikle Ron Howard'ın 1977 yılında çektiği aynı adlı film bir çok telif hakkı probleminin ortaya çıkmasına neden olarak resmen projenin önüne taş koymuş durumda.

Rockstar'ın oyunun ismine sahip olması bunu istediği gibi kullanabileceği anlamına gelmiyor. Eğer bu isim hakkı anlaşmazlığı halledilebilirse Grand Theft Auto'yu birkaç sene içerisinde beyazperdede görebiliriz.

Şimdi size soruyoruz, eğer bir GTA filmi çekme şansınız ve sınırsız bütçeniz olsaydı yönetmeniniz kim olurdu? Niko rolünü kime verirdiniz? Filminiz Liberty City'de mi, Vice City'de mi yoksa San Andreas'ta mı geçerdi? / hürriyet