Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar toplantıda yaptığı açıklamada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü"nün iç içe çalışan 2 kurum olduğunu söyledi. Dindar, “Yaptığımız protokol ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elele çalışıyoruz. Çocuklarımızı, olumsuz ortamlarda uzak tutarak spora yönlendiriyoruz. Aydın"da 180 bin öğrencimiz var. Bu çocuklarımızı spora kanalize etmek için çabalarımız sürüyor” dedi.
Yarışmalara giden öğrencilerin her türlü giderlerini karşılamak amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Dindar, “Bugüne kadar kimseden para talebimiz olmadı. İlerleyen zamanda, Aydın"daki takımlarımıza hizmet etmek amacıyla otobüs almak istiyoruz” diye konuştu.
Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ise yaptığı açıklamada, altyapı sporcularını Aydın için yarıştırmanın, Aydın adının duyulması için en büyük reklam olduğunu söyledi. Çeker, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız anlaşmayı, başka illerde alıp kullanmaya başladı. Bu illerin bazıları uygulamada başarısız oldular. Milli Eğitim Bakanlığımız ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü"de bizden cesaret alarak bizim yaptığımız doğrultuda anlaşma yaptılar. Bu konuda Sayın Bakanımıza ve Müsteşarımıza teşekkür ediyorum. Çok şükür, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ödenek konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Türkiye"de, büyük illere geldiği oranda ödenek alıyoruz. Müsabakaya gidemeyen öğrencilerimiz olduğu söyleniyor. Biz sporcularımızı gerekirse cebimizden para vererek göndeririz. Aydın için uğraş veriyoruz. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş, devletimiz sürekli bizim yanımızda ve bize destek veriyorlar. Göreve geldiğimizden beri yaptıklarımız ortada. Aydın"da, sporda el atmadığımız bir konu olmadı. Sağolsun, Aydın halkı bizi benimsedi. Onlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.