İBB'ye bağlı Spor A.Ş.'nin Genel Müdür Yardımısı twitter'da protestocular için 'Şerefsizler, kahpeler' yazdı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Galatasaraylı olmayı askıya aldığını açıklarken, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan protestoları 'edepsizlik' olarak yorumladı.

“ŞEREFSİZLER”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi"ne bağlı Spor A.Ş."nin Genel Müdür Yardımcısı Selim Terzi, twitter"daki hesabından Galatasaraylı taraftarlar için çok ağır ifadeler kullandı. Terzi, “Galatasaraylılığımdan utanıyorum. Başbakanı, TT Arena"da yuhalayanların babaları belli değildir, buna eminim. Şerefsizler yuhalayan kahpe GS taraftarı” diye yazdı. Selim Terzi bu ifadelerinin basına yansıması üzerine twitter hesabını kapattı.

PROTESTO İÇİN NE DEDİLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Protesto edildi diye, halkın parasıyla yapılan stadyumu Galatasaray'a vermem tehdidi, Başbakan'ın ruh halini gösteriyor.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: "Başbakan neden bu noktada protestolara maruz kalıyor. Siyasetçi hoşgörülü olmalı. Bu protestoyu Galatasaraylı yöneticiler yapsa anlarım. Daha anlaşmayı imzalamadık gibi tehditvari konuşmaları doğru değil. Başbakan tehditle işi götürmeye çalışıyor."

Devlet Bakanı Faruk Çelik: “Vefasızlığı da Galatasaray kulübüne yakıştıramıyoruz. Bunların Galatasaraylı oldukları inancında da değilim. Gerçek Galatasaray taraftarları vefalı insanlardır. Köklü kulübün taraftarlarının kendilerine bin bir türlü emek sarf edilerek takdim edilen bir stadyum açılısında böyle bir vefasızlık örneğini ortaya koyduklarını anlamakta zorlanıyorum.”

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan: “Yapılan o çirkinlikten, o edepsizlikten tüm Galatasaray camiasını sorumlu tutmamak gerekiyor. Bu edepsizliği yapanlara (Adnan Polat) mutlaka cezasını verecektir. Bu yapılmadığı takdirde tabi ki yönetim bu sorumluluğa ortak olur.”

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak: “Bayramı, cenaze törenine dönüştürmek çok büyük bir saygısızlık. Bırakın buraya bu kadar emek vermiş bir kişiyi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bir sporsever ve özellikle Galatasaray'a kimsenin yapamayacağı bir katkıyı yapmış bir kişi. Çok rahatsız oldu. Biz de rahatsız olduk. Tabii bütün Galatasaraylılara mal etmek istemeyiz ama bu anlayışın mutlaka statlardan uzaklaştırılması lazım.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: "Ben Cumartesi gününe kadar Galatasaraylıydım. Şuan ilişkilerimi gözden geçiriyorum. Çocuklarımla beraber konuştuk bundan sonraki haftalarda Galatasaraylı değiliz. Bu durum mutlaka düzeltilecektir. Şuan Galatasaraylı olmayı askıya aldık.”

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener: Galatasaray Kulübü Başkanı her söyleminde ve biz federasyon olarak her söylemimizde, bu stadın yapımının Sayın Başbakanımız tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdik. Başbakanımız tarafından Türk futboluna büyük bir eser kazandırılmış. Galatasaray Kulübü'nün geleceği açısından belki de en büyük yatırım olmuş. Böyle bir tepkiyle karşılanmak son derece üzücü oluyor”

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül: “Bugün burada yaşananların tamamen organize olduğunu düşünüyorum. Çünkü Galatasaray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Öyle olmadıklarını düşünüyorum. Çünkü daha önce defalarca Galatasaray taraftarları böyle olmadığını ispatladı. Bu akşam çok kötü anılarla buradan ayrılıyoruz" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat: “Türk Telekom Arena eserinin mimarlarından sayın Başbakan, hak etmediği bir olaya maruz kaldı. Muhteşem bir düğün gecesine bazıları leke düşürdü.”

Galatasaray kaptanı Arda Turan, dün Başbakan Erdoğan'ı telefon ile arayarak stadın açılışında yaşanan olaylardan ötürü, derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl: “Böyle önemli bir stadyumu Türk futboluna ve Galatasaray'a kazandıran, yapımında devletimizin tüm imkanlarını seferber eden sayın başbakanımızı protesto edenlerin nasıl bir zihniyette olduklarını anlamış değilim.”