Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları sırasında Bağdat Caddesi'ndeki GS Store'a saldırıda bulunduğu iddia edilen 18 yaşından küçük 7 sanık hakkında "nitelikli hırsızlık", "mala zarar verme" ve "konut dokunulmazlığının ihlali" suçlarından 2 yıl 6'şar aydan 7 yıl 10'ar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, bir grup Fenerbahçe taraftarının, 27 Nisan'da oynanan Fenerbahçe-Rizespor maçı sonrasında şampiyonluk kutlamaları yaparken Bağdat Caddesi'ndeki GS Store önünde toplandığı belirtildi. 

Grubun kapalı olan iş yerinin kepenklerini ve kapısını kırarak içeri girmeye çalıştıkları anlatılan iddianamede, grubun aşırı kalabalık olması nedeniyle görevli polis memurları tarafından müdahale edilemediği ve takviye kuvvet istenildiği aktarıldı.

İddianamede, grubun kepenklerini kırarak içeri girdikleri iş yerinden aldıkları GS amblemli ürünleri dışarıda yaktıkları anlatılarak, grupta yer alan 7 çocuğun ise mağazadan Galatasaray logolu ürünleri ve siyah renkte bilgisayar kasasını alıp, ayrıldığı belirtildi.

Çocuklardan E.Ç'nin bilgisayar kasasını cadde üzerindeki çöp konteynerinin yanına sakladığı ve grup ile caddeden yukarıya doğru yürüdüğü kaydedilen iddianamede, şahısların saat 01.30 sıralarında yakalandığı bildirildi.

İddianamede, olaya karışan B.G'nin mağazaya defalarca girip çıktığı ve mağazaya zarar verdiğinin kamera kayıtlarınca tespit edildiği kaydedilerek, B.G'nin kaba üst aramasında da 6 çakmak ve 2 saat bulunduğu aktarıldı.

Çocukların atılı suçları işlemediklerini beyan ettikleri belirtilen iddianamede, "tüm delil, bilgi ve belgeler, olayla ilgili düzenlenen tutanaklar ve olay yerindeki görüntüleri içeren CD'ler değerlendirildiğinde, çocukların olaya karışan diğer yaşı büyük şahıslarla birlikte fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek, atılı suçları işlediklerine ilişkin yeterli şüphe ve somut deliller bulunduğu" kaydedildi.

İddianamede, 7 çocuğun "nitelikli hırsızlık", "mala zarar verme" ve "konut dokunulmazlığının ihlali" suçlarından 2 yıl 6'şar aydan 7 yıl 10'ar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Çocukların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu 1. Çocuk Mahkemesi'nde başlanacak.