Arda için 15 milyon euro veririm

Aziz Yıldırım:

“Arda"yı ver, pazartesi günü 15 milyon Euro hesabınıza yatsın. İstersen futbolcu da veririm.”

Adnan Polat: “Sizde Gökhan"dan başka bizim işimize yarayacak futbolcu yok.”

Yıldırım: “Tamam, Gökhan artı 5 milyon Euro"ya bu işi bitirelim.”

Haldun Üstünel: “Arda iyi bir G.Saraylı"dır.. Zaten biz bıraksak bile F.Bahçe"ye gelmez.”

Yıldırım: “Sen alacağın paraya bak.. Beni Arda ile 10 dakika başbaşa bırak, o iş biter.”

GEÇEN hafta Ayşe Arman"ın çıplak fotoğraflarını yayınlayarak olay yaratan Hello! dergisi, bu hafta da 3 büyük kulübün başkanını biraraya getirdi.. Önceki akşam Hello!"nun düzenlediği yemekte buluşan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanlar Ali Koç, Ömer Temelli, G.Saray Başkanı Adnan Polat, futbol şubesi sorumluları Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, genel sekreter Kenan Öner, asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu özellikle transfer konusunda samimi konuşmalar yaptı..
YEMEK, Gökhan Zan"ın G.Saray"a transferinin gerçekleştiği akşama denk geldiği için biraz gergin başladı.. Morali bozuk olduğu her haliyle farkedilen Demirören, bir ara diğer 2 başkanın yanından ayrılarak öteki davetlilerin yanına bile gitti.. Demirören “Gökhan Zan"ı biz mi bıraktık? G.Saray mı kaptı? Hiç kimse işin bu tarafına bakmaz mı?” ifadesini kullanırken, yemekte bulunan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de kendisine destek çıkarak, “Bence Yıldırım Bey doğru söylüyor.. Geçen sezon Mustafa Denizli ile röportaj yapmaya tesislere gittiğimde kulüp doktoru Gökhan Zan"dan çok şikayet etmiş, hatta "Bu adam beni bitiriyor.. Zan başka takıma gitsin, 1 yıl bedava çalışırım" bile demişti” anekdotunu aktardı.. Bunun üzerine Polat “Hay Allah! Yoksa biz hata mı yaptık?” yorumunda bulundu..

TARİHİ DİYALOGLAR

DAKİKALAR geçtikçe Zan konusundaki gergin hava yerini yumuşak bir atmosfere bıraktı.. Ve Aziz Yıldırım, geceye damga vuran teklifi yaptı.. Konuşmayı aynen aktarıyoruz:

* AZİZ YILDIRIM: Adnan Başkan, işte sana bir teklif yapıyorum.. Arda"yı bize ver, pazartesi günü hesabına "cash" 15 milyon Euro yatırayım.. Hangi kulüp önermiş sana bu kadar parayı?

* ADNAN POLAT: Arda"yı satmayı düşünmüyorum başkan..

* A.Y: İstersen sana futbolcu da veririm.. Bizden kimi istersin?

* A.P: F.Bahçe"de Gökhan"dan başka işime yarayacak adam yok ki!

* A.Y: Tamam, Gökhan"ı da veririm.. Gökhan artı 5 milyon Euro"ya gel bu işi bitirelim.. (Yemekteki davetliler "Uğur Boral"ı da verin başkan" diye espri yapınca...) Tamam, Uğur"u da vereyim.. Yeter ki bu transferi yapalım..

* A.P: Başkan, bizde bu konularda yetki futbol şubesindedir.. (Haldun Üstünel"i çağırır..)

* H.Ü: Başkanım sakın yanlış anlamayın, çok değer verdiğimiz bir büyüğümüzsünüz.. Ama Arda iyi bir G.Saraylı"dır, F.Bahçe"ye zaten gitmez..

* A.Y: Boşver, sen alacağın paraya bak.. Siz beni Arda ile 10 dakika başbaşa bırakın, görün bakın ne oluyor! Arda"yı ikna edemezsem saygı duyarım, yanaklarından öper gönderirim..

* A.P: Yok başkan yok..

* A.Y: Senin için bir jest daha yaparım Adnan.. Arda"yı ver, ben de G.Saray forması giyip poz veririm..

01.00"DE BİTTİ

DİLE kolay.. Türk spor tarihinin en büyük transfer teklifi işte böyle gerçekleşti.. Aziz Yıldırım, G.Saray ve Milli Takım"ın yıldızı Arda"yı başkanından resmen istedi.. Ciddi ciddi konuşulan transferin son bölümündeki "Forma giyerim" bölümü ise samimiyetten kaynaklanan bir espriydi.. Her konuda çok açık konuşan 3 büyük kulübün başkanı, Hello!"nun yarattığı ortamdan o kadar memnun oldular ki, 19.00"da başlayan davet 01.00"e kadar devam etti..

HATTA bu samimi ortamın medya önünde tekrarlanması için de sözbirliğine varıldı.. Tribün terörü ve küfürü önlemek amacıyla 3 başkan, sezon öncesi tekrar biraraya gelecekler ve pozitif mesajlar verecekler.. Bu buluşmanın ağustos ayının ilk haftasında gerçekleşmesi bekleniyor.. 3 başkanın konuşmaları ve özel fotoğrafları, Hello!"nun önümüzdeki çarşamba günü piyasaya çıkacak sayısında yer alacak..


Lugano benden 16 milyon Euro istedi, "GÜLE GÜLE" dedim

ADNAN Polat, G.Saray-F.Bahçe derbisinde çıkan olaylarla ilgili baş sorumlu olarak gördüğü Lugano için “Ona çok kızıyorum.. Biz küfürü önlemek için o kadar uğraştık, adam 100 metre koşup geldi bizimkilere yumruğu çaktı, fitili ateşledi.. Ondan sonra çıkan olaylarda da mahçup duruma düştük” dedikten sonra “Ne oldu Lugano"nun durumu?” diye sordu. Yıldırım şöyle yanıtladı:

“LUGANO bizden 4 yıl içinde 16 milyon Euro istedi.. Üstelik 8 milyonunu peşin almayı talep etti.. Ben de hemen "güle güle" dedim.. O paraları vermeyiz.. Zaten başka takımdan da alamaz.. Bildiğim kadarıyla 2.2 milyon Euro"ya Nihat"ın takımı Villarreal ile anlaşacak..”


Gökhan Zan"ı İngiltere"ye giderken geri çevirdik


ADNAN Polat büyük bir sürpriz yaparak gerçekleştirdikleri Gökhan Zan"ın transfer hikâyesini şöyle anlattı: “Gökhan"ı Blackburn istiyormuş. Tugay devreye girmiş ve büyük ölçüde anlaşmışlar. Gökhan"ın bu transfer için İngiltere"ye gideceğini öğrendik, telefonla görüşme isteğimizi ilettik. Yani havaalanından çevirdik. Sonra da yönetici arkadaşlarımla birlikte Gökhan ile oturup anlaştık.”

Yabancılar gitsin transfer yapayım

GÖKHAN Zan"ın genel sekreter Kenan Öner"in unutkanlığı nedeniyle "bedelsiz" G.Saray"a geçişi Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören"in sinirlerini çok bozmuştu.. Demirören, “Topuz elden gitti.. Nihat olmadı, şimdi de Gökhan"ı G.Saray aldı.. Bunları unutturmak için hangi transferleri yapacaksınız?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Zapo"yu henüz bir yere yollayamadık.. Bobo için de Panathinaikos 5.5 milyon Euro"nun üstüne çıkmadı.. Bobo 7-8 milyon Euro"dan aşağı etmez.. O fiyatı bulmadan bırakmayacağım.. Yabancı kontenjanımız dolu.. Giden olsun, hemen transfer yaparım.. Aksi halde transfer olmaz.. Zaten Fink"i aldık ya, onu küçümsemeyin..”

Tuncay"ı bayıla bayıla alırım!

F.BAHÇE"NİN yaptığı ve yapacağı transferler gecenin ana konusuydu.. İngiltere"de küme düşen M"Boro forması giyen Tuncay"ın geri döneceği yolunda çıkan haberleri değerlendiren başkan Aziz Yıldırım, bu futbolcuya kapılarının sonuna dek açık olduğunu şu cümlelerle dile getirdi: “Tuncay bizim çocuğumuzdur, kendisini çok severiz. Middlesborough"daki durumu henüz kesinlik kazanmadı.. Ama bana "geliyorum" desin, bayıla bayıla onu alırım..”  vatan