Genç kız, Z.D.'nin yalan söylediğini ileri sürerek, "Ne ben ne de benim arkadaşlarım, öyle bir şey yapmadık. Korktuğu için eve gidemiyordu. Biz kendisini eve gitmesi için uyardık" dedi. Duruşmaya katılmayan Z.D. ise, soruşturma aşamasında cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinde, H.N.S.'nin, kendisinin gözü önünde değişik erkeklerle seviştiğini ve kendisini de grup seks yapmaya zorladığını ileri sürmüştü.

Fatih Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan 13 yaşındaki Z.D., geçen Nisan ayında evden kaçtı. Ailesi küçük kızın bulunması için polise başvururken, Z.D. sokakta tanıştığı liseli H.N.S. ile arkadaş oldu. H.N.S. kendisinin de evden kaçtığını söyledi. Daha sonra da erkek arkadaşlarıyla Z.D.'yi tanıştırdı. İddiaya göre çeşitli zamanlarda Z.D.'yi erkek arkadaşlarının evlerine götüren H.N.S., küçük kızın gözü önünde erkeklerle sevişti ve Z.D'ye de kendilerine katılmayı teklif etti.

`BENİM ARKADAŞLARIM ÖYLE ŞEY YAPMAZ'
Olayın polise intikal etmesi üzerine yakalanıp tutuklanan H.N.S. hakkında, `Nitelikli cinsel istismar' suçundan 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan lise son sınıf öğrencisi H.N.S., savunmasında şunları söyledi:

"Z.D. evden kaçtığını söyleyince birlikte biraz gezdik. Bu sırada benim arkadaşlarımla da tanıştı. Kalacak yerimiz olmadığı için erkek arkadaşlarımın evlerine gittik. Ancak burada ne ben kimseyle cinsel ilişkiye girdim. Ne de benim arkadaşlarım Z.D.'yi rahatsız etmedi. Hatta ona eve gitmesi için akıl verdiler. Benim arkadaşlarım öyle şeyler yapmazlar. Korktuğu için eve gitmiyordu. Kendisini eve gitmesi için uyardık."

Duruşmaya katılan ve küçük kıza tacizde bulundukları ileri sürülen 6 tutuksuz sanık da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

`SİGARA SÖNDÜRDÜLER' DEMİŞTİ
Duruşmaya gelmeyen Z.D. ise hazırlık aşamasında cumhuriyet savcısına ve nöbetçi mahkemeye veridiği ifadesinde H.N.S.'nin kendisini erkek arkadaşlarıyla ilişkiye girmesi için ve grup seks yapması için zorladığını ileri sürdü. İfadesinde, "H.N.S. kendisinin de evden kaçtığını söyleyerek birlikte gezme teklifinde bulundu. Daha sonra çeşitli zamanlarda, çeşitli evlerde farklı kişilerle gözümün önünde kendisi cinsel ilişkiye girdi. Benden de kendilerine katılmamı istedi. Ancak kabul etmedim. Üzerimde sigara söndürdü. Ellerimi tutarak arkadaşı C.Y.'ye benimle ilişkiye girmesini söyledi. Ben ağlayıp yalvarınca C.Y. bu teklifi kabul etmedi" diyerek H.N.S. ve tutuksuz yargılanan 6 kişiden şikayetçi oldu.

Mahkeme H.N.S.'nin üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını göz önüne alarak sanığın tahliyesine karar verip, duruşmayı Z.D.'nin dinlenmesi için erteledi. - DHA