Pandemi Bilim Kurulu nun H1N1 Aşı Uygulamaları ve Takvimi'ne göre, ilk aşı uygulamaları 350 bine yakın sağlık personeline ve hacı adaylarına yapılacak. Hacca gidenler ise Suudi Arabistan'da aşılanacak. Aşılamalar, enjeksiyon yöntemiyle yapılacak.

490 bin doz olarak Türkiye ye gelen ilk parti aşılardan alınan numunelerin Hıfzıssıhha Laboratuvarlarındaki ön ve son kontrollerinin tamamlanmasının ardından testlerde sonuçların olumlu olarak çıktığı açıklandı.

Domuz gribi şüphesi taşıyan vakaların risk grubunda bulunup bulunmadığına göre alınacak önlemlere ilişkin bir yönetim şeması belirleyen Sağlık Bakanlığı, morbid obezleri, gebeleri, iki yaşın altındakileri, kronik kalp ve akciğer hastalığı bulunanları, 18 yaş altında olup sürekli aspirin kullanması gerekenleri ve 65 yaş üstündekileri risk grubuna aldı.

Domuz gribine karşı dezenfekte çalışmaları yapılması amacıyla okullarda tatil bugün sona ererken, Sağlık Bakanlığı, okullarda alınabilecek önlemler çerçevesinde sınıfların, öğretmen odalarının ve diğer odaların hava akımını sağlayacak şekilde sık sık havalandırılmasını önerdi. Öğrencilerin aşılanmasına ise ay sonunda başlanacak. Çocuğuna aşı yapılmasını istemeyen velinin çocuğu aşılanmayacak./yeni şafak