Kışın soğuk yüzünü iyice gösterdiği bugünlerde hastaneler gribal enfeksiyona yakalanan vatandaşlarla dolup taşarken, uzmanlar antibiyotik yerine bol C vitamini alınmasını tavsiye ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, grip ve soğuk algınlığının bir birine çok benzemeleri yüzünden karıştırıldığını ifade ederek, "Grip ve soğuk algınlığı, virüslerle oluşan ve bilhassa kış aylarında görülen viral enfeksiyonlardır. Bu gibi hastalıklarda antibiyotik kullanmak yanlıştır.

Grip ve soğuk algınlığı iki ayrı hastalıktır. Grip ani başlayan, yüksek ateşle seyreden, aşırı halsizlik, bitkinlik, kuru öksürük, kas, eklem ve baş ağrısı ile kendini gösteren bir hastalıktır. Diğer virüslerin vücuda solunum yoluyla bulaşmasıyla ise nezle ve soğuk algınlığı dediğimiz hastalık ortaya çıkıyor. Grip ve soğuk algınlığı denilen hastalıklar benzer şikayetler oluşturmasına rağmen, ikisinin arasındaki en bariz fark, gripte daha yüksek ateş olmasıdır" dediler.

Her iki hastalığın özellikle solunum ve temasla bulaşabilen hastalıklar olduğu için kapalı alanların sık sık havalandırılması, ellerin sabunla yıkanması, hasta olan kişilerle yakın temastan kaçınılmasını tavsiye eden uzmanlar "Bu hastalıklardan kısa sürede kurtulmak için C vitamin yönünden zengin sulu gıdalar tüketilmesi, düzenli beslenilmesi ve istirahat gerekir" diye konuştular.

Solunum yoluyla bulaşan hastalıklardan kurtulmak için antibiyotik kullanma gibi yanlış bir alışkanlık olduğuna işaret eden uzmanlar, "Bu tür hastalıklarda antibiyotik kullanmanın tedaviye bir katkısı olmadığı gibi, lüzumsuz antibiyotik virüslerin direncini artırır ve boşuna ekonomik masrafa sebep olur. Bu gibi hastalıklarda antibiyotik kullanılması doğru değildir" ifadelerini kullandılar