Ankara'da domuz gribi nedeniyle eğitime ara verilmesi özel dershaneleri de harekete geçirdi. Bir dershane, Türk Telekom Grubu'nun eğitim ve bilişim teknolojileri şirketi olan Sebit ile internet üzerinden canlı eğitime başladı.
Başkentte domuz gribi nedeniyle tatil olan süre boyunca öğrencilerin SBS ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlıkta diğer illerdeki öğrencilerden geri kalmaması için SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri ve Uğur Dershaneleri harekete geçti.

'Vitamin' kullanarak oluşturulan sanal sınıflar ile öğrenciler normal müfredatı internet üzerinden takip ederek, sınav hazırlıklarına devam edecek. Canlı bir sınıf ortamının oluşturulduğu uygulama ile öğrenciler, derslerini internet üzerinden hem kendi öğretmeni hem de kendi sınıf arkadaşlarıyla görüntülü ve sesli olarak takip edebiliyor. Öğrenciler aynı zamanda öğretmenlerine sesli veya yazılı olarak soru sorabiliyor.

Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Kaya Aydın, 'Vitamin'in altyapısını kullanarak sınıfın sosyal ortamını gerçek öğretmen ve gerçek öğrencilerle internet üzerinden oluşturduklarını belirterek, salgın nedeniyle ara verilen eğitimde öğrencilerin derslerinden geri kalmayacaklarını kaydetti.

SEBİT Genel Müdür Yardımcısı Ali Gürer de, çocukların derslerinden ne kadar geri kalacaklarının belli olmadığını, söz konusu uygulamayla birlikte öğrencilerin kendi öğretmenleri ve sınıf arkadaşları ile ders açıklarını tamamlayacaklarını kaydetti./yeni şafak