Diyarbakır'da fiberoptik kablolara yönelik sabote girişiminde bulundukları iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Haber-İş Sendikası başkan ve yardımcıları da bulunuyor.

Yaklaşık bir ay önce Türk Telekom'da başlayan grevin , farklı boyutları çıkmaya başladı.

Türk Telekom'un grevden dolayı uğradığı zarar 400 milyon YTL'ye ulaştı. Zararın nedeni ise Türk Telekom'un fiberoptik kablolarına yönelik yapılan sabotajlar.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, sabotaj yapan bir çete çökertildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla 3 haftadır devam eden çalışmada, sabotajlardan dolayı bazı kişiler dinlemeye alındı.

Operasyonda Diyarbakır Haber-İş Sendikası başkan ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu toplam 17 kişi Telekom kablolarına sabotaj iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise sabotajda kullanılan kesici aletler ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorguları devam eden zanlılar, daha sonra Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edilecek.

Yakalanan zanlıların özellikle Diyarbakır Havaalanı'ndaki fiberoptik kablolara büyük zarar verdikleri ve bu sebeple bazı uçakların iniş yapamadan Adana'ya yönlendirildiği belirtiliyor.

Tahkikatın devam ettiğini açıklayan Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, zanlıların sorgusunun bitmesinin ardından gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

Grevin başlamasının ardından Türk Telekom'un yurt genelinde fiberoptik kablolarına yönelik onlarca sabotaj düzenlenmişti.

Grev kararının ardından fiberoptik kablolarına yönelik saldırılar, Türk Telekom ile Haber-İş Sendikası'nı karşı karşıya getirmişti.

Şirket yetkilileri grev yapan işçilerin kabloları kestiğini öne sürerken, sendika bu iddiaya sert tepki göstermişti.


CHA