115 bin lira değerinde yaklaşık 2,5 kilogram açık çıkınca yakayı ele veren genç ile 4 arkadaşı tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Kuyumcular Çarşısı'nda faaliyet gösteren bir kuyumcu dükkanında ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Olay, işyeri sahibinin altın imalathanesinde has altın miktarındaki azalmayı tespit etmesi ile ortaya çıktı.

İmalathaneye gelen has altın ile üretilen altın arasında açık çıkması üzerine harekete geçen iş yeri sahibi, çalışanları takibe aldı. Azalmanın nedeni kısa sürede anlaşıldı. Atölye çalışanlarından H.K'nın (17), Mart-Ağustos ayları arasında her gün iş çıkışında birkaç gram işlenmemiş has altını imalathaneden kaçırdığı tespit edildi.

İşyeri sahibinin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınan H.K'nin, 6 ayda imalathaneden 115 bin lira değerinde 2 kilo 500 gram işlenmemiş altın kaçırdığı belirlendi. H.K'nin, altını eritip satması için yardımcı oldukları belirlenen arkadaşları T.S (24), O.S (23) K.S. (17) U.D. (28) de polis ekiplerince yakalandı.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Polisin, olayla ilgili soruşturması sürüyor.

yenişafak