HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde, otoyol turnikelerinde yol kontrolü yapan trafik ekiplerine bir araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda trafik polisi İbrahim Darıcı şehit olurken , iki polis ve bir vatandaş da yaralandı.Yaralı polislerden biri hastaneye kaldırılırken yolda şehit oldu.

Saat 11.30 sıralarında Adana- İskenderun otoyolu Denizciler Beldesi turnikeleri İskenderun Bölge Trafik Şube Amirliği'ne bağlı ekipler rutin yol kontrolüne başladı. Bu sırada otoyola giren bir araçtan polislerine üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Araç kaçarken saldırıda trafik polisi İbrahim Darıcı şehit oldu. İki polis ve bir vatandaş da yaralandı.

Olay üzerine İskenderun polisi alarma geçti. Aracı takibe alan polislerle araç içindekiler arasında çatışma yaşandığı bildiriliyor. Saldırır terör amaçlı olduğunu sanılıyor.

İskenderun'daki saldırıda kullanılan araç, sürücüsü ile birlikte ele geçirildi, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı oldukları öne sürülen 2 kişinin dağlık alana kaçtıkları öğrenildi

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ
- TEM Otoyolu"nun Adana-İskenderun
bölümündeki Denizciler gişesinde polisle çatışmaya giren kişilerin terör örgütü
üyesi oldukları belirtildi.
AA muhabirinin Hatay Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye
göre, TEM Otoyolu"nun Hatay"ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesi
gişelerinde polisle çatışmaya girip bir polis memurunu şehit ettikten sonra
sürücüsüyle birlikte gasbettikleri otomobille kaçan terör örgütü üyeleriyle
Bitişik köyü Kozu Yaylası yakınlarında yeniden sıcak temas sağlandı.
Bölgeye çok sayıda Özel Harekat görevlisinin sevk edildiği ve köy çevresinin
güvenlik çemberi altına alındığı ifade edildi.