İzmir Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrenciler resim çizmek için çıplak modele ödenek vermeyen yönetimi ilginç bir eylemle protesto etti

“ÇIPLAK MODELDEN UTANIYORLAR”

İzmir"de Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri 2009-2010 eğitim-öğretim yılının başından bu yana çıplak model sıkıntısı çekiyordu. Öğrencilere fakülte bütçesinden ödenek ayrılmadığı için çıplak modelle çalışamadıkları söylendi.

Öğrenciler ise “Bazı arkadaşlarımız çıplak model karşısında utanıp bakamıyor. Bu nedenle çıplak model sıkıntısı yaşıyoruz. Canlı model çizmekten, çıplaklıktan utanan bir kişi ileride nasıl sanat yapabilir?” diyerek dün ilginç bir protesto gerçekleştirdi.

SİYAH BANT TAKIP ÇİZDİLER

Fakülte bahçesinde toplanan öğrenciler, nü (insan bedeninin çıplak olarak resmedildiği eserler) modeli, gözlerine siyah bant takarak çizdi. Alkışlı protestoda bulunan öğrenciler, fakülte yönetimine verdikleri dilekçelerine yanıt alamadıklarını söyledi.

Öğrencilerin protesto eyleminde poz veren nü model Noyan Saman, “Canlı model sıkıntısı sadece İzmir"de değil, Türkiye"nin pek çok kentinde yaşanıyor. Öğrencilerin canlı modelsiz çalışmaları mesleki geleceklerini olumsuz etkileyebilir” dedi.

DHA