ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde 33 yaşındaki Ali Doğru, kendisinden boşanmak isteyen eşiyle birlikte dava açmak için adliyeye giden kayınpederi 55 yaşındaki Necmi Demir ile kayınbiraderi 29 yaşındaki Mehmet Hakkı Demir'i adliye içinde tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından zanlıyı etkisiz hale getirmek için üzerine çullanan vatandaşlarla yaşadığı arbede sırasında Ali Doğru'nun sol gözü çıktı.

İlçeye bağlı Germen Köyü'nde çiftçilik yapan Ali Doğru'nun 32 yaşındaki eşi 2 çocuk annesi Şahibe Doğru, aralarındaki şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmaya karar verdi.

Tartışma sırasında dayak yediğini iddia eden Şahibe Doğru, yaklaşık 20 gün önce evini terk ederek, aynı köyde yaşayan babası Necmi Demir'in evine gitti. Necmi Demir, kızıyla Viranşehir Adliyesi'ne gidip, damadı hakkında `Aile içi şiddet' nedeniyle şikayetçi oldu. Köydeki akraba ve ileri gelenlerin araya girmesiyle çift barıştırıldı, şikayetten vazgeçildi. Ancak, dün akşam Şahibe Doğru, yaşanan tartışma sırasında eşinin kendisini yine dövdüğünü belirterek, 2 çocuğunu da alıp babaevine döndü ve boşanmak istediğini söyledi.

ADLİYEDE KURŞUN YAĞDIRDI
Baba Necmi Demir, oğlu Mehmet Hakkı Demir ve kızı Şahibe Doğru ile birlikte bu sabah, boşanma davası açılması ve şikayet için Viranşehir'e geldi. Baba ile 2 çocuğu, boşanma davası için Viranşehir Kaymakamlığı'nın da bulunduğu Hükümet Konağı'ndaki adliyeye girdi. Onları takip eden Ali Doğru ise adliyede tabancasını çekerek kayınpederi ve kayınbiraderine kurşun yağdırdı. Bu sırada koridorda büyük korku yaşandı. Duruşma için bekleyen vatandaşlar ve adliye görevlileri, savcı ve hakimlerin odalarına kaçıştı. Bazı vatandaşlar da Doğru'nun üzerine çullanarak olaya müdahale etti. Boğuşma ve arbede sırasında gözüne aldığı darbeyle yaralanan Doğru, binada bulunan ve yakındaki karakoldan gelen polislerin de müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

SOL GÖZÜ OYULMUŞ
Adliyedeki saldırıda Necmi Demir olay yerinde, göğsünden 3 kurşunla ağır yaralanan Mehmet Hakkı Demir de hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Sol gözünün oyulduğu belirlenen Ali Doğru ise, Viranşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olayı duyan Demir ailesinin yakınları, geldikleri Viranşehir Adliyesi'nde ağıt yaktı. Polis ve jandarma ekipleri, yeni bir olay yaşanmaması için Hükümet Konağı,Emniyet Müdürlüğü, hastane ve köyde geniş güvenlik önlemi aldı.

Zanlının adliyeye tabancayla nasıl girdiğini de araştıran polis, soruşturmayı sürdürüyor.

DHA