AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Cem ULUCAN(DHA)- İkinci evliliğini yapan ve üzüntüden yüz felci geçiren anne Mürvet Ersan, "Kızım çok saftır. Kötü arkadaşları kızımı yaktı. Kızımı kaçırdılar, lütfen evladım bulunsun" dedi. Merve'nin yaklaşık 15 gün önce nişanlandığı, nişanlısının da genç kızdan haber alamadığı belirtildi.

Kent merkezdeki Zafer Mahallesi 106 Sokak Numara 39, daire 7'de ailesiyle birlikte oturan Merve Kadriye Güven, yaklaşık 4 ay önce çalışmaya başladığı cep telefonu bayiine gitmek üzere geçen pazartesi sabahı evden çıktı. Gece geç saat olmasına rağmen eve dönmeyen kızını merak eden 57 yaşındaki Mürvet Ersan, cep telefonundan ona ulaşamadı. Mürvet Ersan, kızına ulaşamayınca ikinci evliliğini yaptığı inşaat işçisi eşi 59 yaşındaki Yusuf Ersan'a durumu anlattı. Aramalarına rağmen kızlarına bir türlü ulaşamayan Ersan çifti, polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu.

YÜZ FELCİ GEÇİRDİ
Tek çocuğu olan kızının kaybolmasından bir gün sonra kendisini cep telefonundan aradığını belirten ve üzüntüden yüz felci geçiren gözü yaşlı anne Mürvet Ersan, "Kızım 4 ay önce işe girmişti. Orada çalışan iki kız aklına girdi ve kandırdılar. Kızım çok saf ve temizdir. Onun saflığını kullandılar. Kazandığı paranın dahi yüzünü göremiyordu. Kötü arkadaşlar kızımı yaktı. Evladımın kaçırıldığını düşünüyorum. Kaybolduktan bir gün sonra beni aradı. Telefonda 'Beni yaktılar artık gelemem' dedi. 'Neredesin?' diye sorduğumda 'Çok uzaktayım, Merve öldü diye kabul edin' dedi. Aile olarak çok zor durumdayız" diye konuştu.

15 GÜN ÖNCE NİŞANLANDI
Kızının üvey babasıyla herhangi bir sıkıntısının olmadığını anlatan Mürvet Ersan, "Kızıma ne yaptılar bilmiyorum. Kızımın benimle veya üvey babasıyla bir sorunu yoktu" dedi. Kızının bulunmasını isteyen üvey baba Yusuf Ersan da "Biz evlendiğimizde kızım çok küçüktü. Merve'yi kendi kızım gibi gördüm ve büyüttüm. İkimiz de birbirimizi çok severdik ve aramızda hiçbir sorun yoktu. En son dün (Salı) akşam aradı. Bir akrabamız yanımdaydı ve o da telefonu alarak durumumuzu anlattı. Akrabamıza 'Ben geleceğim babam aradığım zaman beni dediğim yerden alsın' demiş fakat bir saat sonra annesini arayarak, 'Ben gelmeyeceğim, vazgeçtim' diyerek telefonu kapatmış. Ne olduğunu anlayamadık. Böyle yapması bizi daha çok endişelendiriyor" diye konuştu.

Kızının İncirliova İlçesi'ne bağlı Erbeyli Köyü'nde fırıncılık yapan bir kişiyle 15 gün önce nişanlandığı anlatan Yusuf Ersan, "Nişanlısının da kızımdan haberi yok. Onlar da perişan oldu. Lütfen yetkililer yardım etsin" dedi. 

Kızları için kayıp ilanları hazırlayarak şehrin belli bölgelerine asan Ersan ailesi, kızlarını görenlerin, 0534 714 65 79 veya 0507 587 16 66 numaları telefonlardan kendilerine ulaşmalarını istiyor. 


Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!

 
resim-042.20120314112236.20120314154142.jpg
resim-036.jpg

20120314ay530180_01.jpg