Eski adı Araplı olan Gözpınarı köyü mezarlığında bulunan “Gözpınarı Şehitliğinde” düzenlenen törene Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran ve Aydın Türk Ocağı üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile köylü vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, “Türk-Yunan ilişkileri uzun zamandır dış politikamızın önemli gündem maddelerini oluşturmaktadır. Avrupa"nın geçmişten gelen Yunan hayranlığı, bu ülkeye önemli ve tükenmez bir destek ve yardım sağlamaktadır. Bundan güç alan Yunanlılar, milli varlığımıza karşı sürekli şekilde saldırmayı, politikalarının temel esası olarak benimsemişlerdir. Türkiye"nin gücü karşısında doğrudan askeri bir çatışmayı göze alamayan Yunanistan, PKK terör örgütünün her türlü ihtiyacını karşılamış, Yunan ordusunun rütbeli subaylarınca, PKK"lı teröristleri eğitmekten çekinmemiştir. Yunanistan, kurulduğundan beri Türkiye"nin aleyhine gelişmiştir” dedi.
İşgalci Yunan ordusunun sadece Aydın"ı işgal edip yakıp yıkmakla kalmadığına işaret eden Doyuran, “Köylere de girip, ruhlarının gereği, katliam yaptılar. O zamanki adı Araplı olan Gözpınarı Köyü de katliamdan kurtulamamıştır. 22 Ağustos 1922"de Yunan işgalci ordusunca katledilen Araplı-Gözpınarlıları rahmetle anıyoruz. Aldanmak, affetmek, unutmak yarınlarda vatan çocuklarının hayatlarını ve geleceklerini tehlikeye sokan böylesi ihmal ve tavizlere kimsenin hakkı yoktur ve kimsenin de tahammülü yoktur. Türk Milletine karşı işlenmiş ihanetleri, saldırıları affetmeye kimsenin hakkı yoktur. Düşman asla unutmamakta, affetmemektedir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş esasları, Türk Milletinin Anadolu üzerindeki egemenliği ve hukuku tartışmaya açılmıştır. Türk Milletine kastedilmektedir. Vatandaşlar ayrıştırılmaya, daha ötesi karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Kendi elimizle, kendimize düşman yeni milletler ve devletler oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Gözpınarı köyü muhtarı Refik Günay da, Yunanlıların köyde gerçekleştirdikleri katliamdan ve şehitliğin şu anki durumundan bahsetti. Günay, şehitliğin yerinin kaybolmaması için köy halkının kendi çabalarıyla bir anıt dikmeye çalıştığını belirtti.
Programın sonunda şehitlerin ruhuna Kuran"ı Kerim okunarak dua edildi.