Antalya'da olan Efe Güler'in gözlük camı yüzünde patladı. Cam parçaları, içi sıvı dolu olan ve göze şişkinlik veren sklerayı deldi. Hastaneye kaldırılan küçük Efe, gözüne atılan 8 dikişle kör olmaktan kurtuldu.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay'da yaşayan Efe Güler, tatil için geldiği Antalya'da televizyon izlerken kullandığı gözlüğün camı yüzünde patladı. Patlama sonucu küçük Efe'nin sklerası ve konjonktivası parçalandı. Dünyagöz Hastanesi'ne kaldırılan çocuk burada ameliyata alındı.

Gözüne 8 dikiş atılan çocuk kör olmaktan kurtuldu. Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Levent Ölmez, sklearanın delinmesinin kalıcı görme hasarlarına sebep olabileceğini belirterek, "Efe, gözlüğün patladığını fark etmemiş, anlık olduğunu belirtiyor. Dünyagöz'e geldiklerinde cam parçaları kısmen temizlenmişti. Hemen operasyona aldık ve genel anestezi altında uyutup 45 dakika içinde skleranın içini antibiyotikli suyla yıkadık. Sklera delindiğinden oranın toparlanması ve şişkinliğini kaybetmemesi için 8 dikiş ile deliği diktik. Bir gün hastanede kaldı. Bugün ikinci kontrolü oldu ve bundan sonra da haftalık kontrolleri için devamlı gözetimimiz altında kalacak şekilde iletişimimizi devam ettireceğiz.'' diye konuştu.