Öldürülen 22 yaşındaki Rasim Arguç'un ise genç kıza olay günü gönderdiği mesajında, "Son kez gel. Gözlerinin içine bakayım beni öldür" diye yazdığı ortaya çıktı. Duruşma cumhuriyet savcısının mütaalasını hazırlaması için ertelendi.

Olay, Merkez İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi'nde geçen Mart ayında meydana geldi. Lise öğrencisi Ç.B., ayrılmak istediği sevgilisi Rasim Arguç'la sokak ortasında tartıştı. Tartışma sırasında da karnından bıçakla yaraladı. B., sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hastanede bulunan Arguç, 3 gün sonra hayatını kaybetti. Bunun üzerine bir kez daha gözaltına alınan genç kız çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan B., geçen cuma günü ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada olay günü ve daha öncesinde genç kızla Arguç arasında yaşanan mesajlaşma trafiği de incelendi. Arguç’un B.’yi ölümle tehdit edip, hakaretlerde bulunduğu tespit edildi. Ancak olay günü Rasim Arguç, genç kıza çektiği mesajda son kez görüşmek istediğini belirterek, "Son kez gel. Gözlerinin içine bakayım beni öldür" diye mesaj attığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine genç kız da, ifadesinde bir süre gönül ilişkisi yaşadığı Rasim Arguç’tan yaklaşık 2 yıldır ayrılmaya çalıştığını ileri sürdü. Rasim Arguç'un kendisini hakaret ve tehdit ettiğini ileri süren Bilikli, "2009 yılında arkadaş olduk. Aynı yıl Nisan ayında cinsel ilişkiye girince bana karşı olan tutum ve davranışları değişti. Beni dövüyordu. Kendisinden korktuğum için güzellikle onu ikna ederek ayrılmaya çalışıyordum, askere gitti. Telefon numaramı değiştirdim. Ama o askerden de numaramı bulup beni rahatsız ediyor, tehditler savuruyordu. Gelince de sürekli mesaj çekip 'Son kez görüşelim' diyerek beni kandırdı. Bana hiç huzur vermedi. Böyle olmasını istemezdim" diye konuştu.

Duruşmada dinlenen görgü tanıkları ise iki gencin sokak ortasında tartıştıklarını söyleyerek, Rasim Arguç’un "Beni mi vuracaksın lan o...u" diye bağırdığını söyledi. Duruşma Cumhuriyet Savcısının mütaalasını hazırlaması için ertelendi.