ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin G-8 Zirvesi'nde kalçalarına baktığı iddia edilen 17 yaşındaki Brezilyalı Mayara Rodrigues Tavares'in annesi dünya medyasının birinci sırada yer verdiği fotoğrafa isyan etti.

Amerikan New York Post gazetesine konuşan Lucia Rodrigues Tavares, 'Eğer orada olsaydım her ikisinin de gözlerini oyar, yumruğu patlatırdım' diyerek tepkisini dile getirdi. Anne Lucia, 'Onlar kendilerinden utanmalı' derken, New York Post, esprili bir dille Gizli Servis'in artık yeni tehdit olarak gördüğü öfkeli anneyi de izleme listesine koyabileceğini belirtti.

Rio'da gecekondu mahallesinde tek odalı bir evde yaşayan Tavares ailesinin reisi de en az eşi kadar kızgın. Baba Eduoardo Tavares, 'Kızım model ya da seks sembolü değil. Bu kare tüm ailemi yıktı' diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Kızının zirveye gençlerin yoksullukla mücadeleye dair görüşlerini dünya liderlerine aktarmak için gittiğini belirten baba Tavares, 'Kızım kendisini yoksullara adamış birisi. Dünya liderlerini baştan çıkartmak için orada değildi' diye konuştu.

İyi ki Berlusconi yoktu

Baba Tavares, teselliyi çapkın İtalyan Başbakanı Silvio Berlusconi'nin kızının yakınında olmamasında bulduğunu söyledi. Öfkeli anne de kızının her zaman pantolon giydiğini ancak çok zayıf olmaktan utandığı için zirvede elbise giymeyi istediğini belirterek, 'Hayatında ilk kez bir elbise giydi. O elbiseyi de arkadaşından ödünç almıştı.'

Ülkesinde popstar gibi karşılanan Mayara adına Facebook'ta gruplar açılırken, Türkiye dahil dünyanın her köşesinden 'fan yorumları' yağdı.


Etiketler: obama sarkozy g-8 17 yaşındaki brezilyalı mayara rodrigues tavares