Perşembe günü Diyarbakır Silvan’da yaşanan saldırının ardından dikkatler Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu’na yöneldi.
 
Askerî uzmanların 13 askerin yaşamını yitirdiği saldırıda ciddi boyutta ihmaller bulunduğuna dair beyanatlarının muhatabı olan Tuğgeneral Karaosmanoğlu savcılara olayla ilgili ifade verecek.
 
Operasyona çıkan askerî birliğin uzmanlardan oluşması, hava yardımının zamanında çağrılmaması ve koordiansyon hataları gibi ihmaller nedeniyle eleştirilen Karaosmanoğlu’nun, Genelkurmay İletişim Dairesi yetkilileri tarafından bölgeye gönderdiği belirtilen inceleme heyetine de ayrıntılı bir ifade verdiği belirtiliyor.
 
YAŞ’ta terfiyi etkileyebilir
 
Taraf ’a konuşan askerî kaynaklar Karaosmanoğlu hakkındaki iddiaların ve olası bir soruşturmanın, “konjönktür gereği” tuğgeneralin önümüzdeki YAŞ’ta terfi almasında bir takım zorluklar doğurabileceğini ifade ettiler.
 
Ancak hükümetin bir önce ki YAŞ toplantısında sergilediği tavrı, Balyoz sanığı komutanların terfisini geri çevireceğinin sinyalleri vererek bu YAŞ toplantısında da sürdüreceğini açık etmesinin karargahta karşı bir refleks oluştyrabileceğini kaydeden askerî kaynaklar, “Olması gereken terfi alacak komutanlar için yalnızca denetleme kriterlerinin değil, somut bazı olayların da YAŞ’ta dikkate alınmasıdır.
 
taraf