Meclis Başkanlığı seçiminde adaylık başvuruları yarın başlıyor. Başvurulan 3 Ağustos Pazartesi saat 24.00"e kadar sürecek. Başbakan Erdoğan"ın ise Meclis Başkanlığı"na aday gösterilecek ismi Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.

TBMM"de gözler önümüzdeki hafta yapılacak Meclis başkanlığı seçimine çevrildi. Adaylık başvuruları ise yarın başlayacak. Meclis, 1 Ekim"e kadar devam edecek olan tatilini yarıda keserek 4 Ağustos Salı günü Meclis Başkanlığı seçimi için toplanacak. Meclis Başkanlığı seçiminde ilk iki tur 4 Ağustos Salı günü üçüncü ve dördüncü turlar ise 5 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. Meclis Başkanı seçimi gizli oyla yapılacak. Başkan seçilebilmek için ilk iki turda üye tam sayısının üçte ikisinin oyu (367), üçüncü turda ise salt çoğunluk (276) aranacak. Üçüncü turda seçilebilmek için salt çoğunluk sağlanamazsa, bu turda en çok oyu alan 2 aday dördüncü turda yarışacak. Dördüncü turda en fazla oy alan aday, başkan seçilmiş olacak.

Genel Kurulun 4 ve 5 Ağustostaki birleşimlerinde, TBMM Başkanı seçiminin tamamlanmasının ardından Başkanlık Divanının diğer üyelerinin seçimi de yapılacak. Genel Kurul, bu seçimlerin bitimine kadar çalışacak. Adaylık başvuruları ise 3 Ağustos Pazartesi günü saat 24.00"de sona erecek. Ailesiyle birlikte tatil yapan Başbakan Erdoğan"ın ise Meclis Başkanlığı"na aday gösterilecek ismi 3 Ağustos Pazartesi günü açıklaması bekleniyor. Muhalefet ise Meclis Başkanlığı"na Köksal Toptan"ın aday gösterilmesi halinde destek vereceğini açıklamıştı.