Sözleşmeli sağlık personelleri, eş durumundan tayin hakkının kendilerine de tanınması için Başbakanlıktan gerekli düzenlemenin yapılmasını bekliyor.

Alınan bilgiye göre, Türk Sağlık-Sen'in sözleşmeli sağlık personellerinin taleplerini içeren yazıları, Başbakanlık Müsteşarlığınca düzenleme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderildi. Türk Sağlık-Sen, Başbakanlığın en kısa sürede gerekli düzenlemeyi yapmasını ve 15 bin sağlık çalışanına eş durumundan tayin hakkı verilmesini istiyor. Düzenleme yürürlüğe girmezse sendika, Başbakanlığı dava edecek.

4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılmasına İlişkin Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından 2003 yılında 12 bin 278, 2004'de bin 102, 2005'de 4 bin 205 sözleşmeli sağlık personeli alınmıştı.

Toplu görüşmelerde sözleşmeli sağlık personeline de eş durumu tayin hakkı verilmesi konusunu gündeme getirilmiş ve bu konu mutabakat metnine alınmıştı.

Daha sonra gerekli düzenlemenin yapılmaması üzerine Başbakanlığa yazı yazan Türk Sağlık-Sen, 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılmasına İlişkin Kanunda bir an önce düzenleme yapılmaması halinde dava açacağını belirtti.

''BİZ ATTIĞIMIZ İMZAYA SAHİP ÇIKTIK''

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, toplu görüşmelerde hükümet ve sendikalar arasında bir mutabakata varıldığını ve karşılıklı imzalar atıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

''Biz attığımız imzaya sahip çıktık, hükümet kanadından da sürekli olarak imzalarına sahip çıkmalarını istedik. Eğer onlar imzalarına sahip çıkmazsa ve gerekli düzenlemeyi yapmazsa biz yetkili sendika olarak dava açacağız. Yasa hükmü gayet açık. Mutabakata varılan hususlarla ilgili düzenlemelerin üç ay içinde yapılması gerekiyor. Dava açtığımız takdirde hukuk yoluyla düzenlemeyi sağlarız. Ancak biz iş bu noktaya gelmeden çözümlenmesini istiyoruz. Hükümetin attığı imzaya sahip çıkarak verdiği sözü yerine getirmesini istiyoruz. Ancak Başbakanlığa yazdığımız yazının üzerinden 60 gün geçtiğinde halen düzenleme yapılmamış olursa, dava açacağız. 4924'lülere eş durumundan tayin hakkı bir an önce verilmelidir.''

SABAH