CHP İlçe binasında düzenlenen toplantıya CHP Nazilli İlçe Başkanı Atilla Talay ve ilçe teşkilatı üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Talay; yaşamı boyunca demokratik cumhuriyet ve Atatürk devrimlerinden ödün vermeyen İlhan Selçuk'un bazı kesimler tarafından hedef olarak gösterildiğini iddia etti. 15 yıldır devlet tarafından korunan bir kişinin hukuk devletinde olmaması gereken bir şekilde gözaltına alındığını ileri süren Talay, şöyle konuştu: "Bunun bir tek adı var o da gözaltına almak değil gözdağı vermeye çalışmaktır. Türkiye'de hukuku, demokratik düzeni tehdit eden ne varsa bunun ortaya çıkması
lazım. Bunun aydınlığa kavuşturulması hepimizi sadece mutlu eder. Ama insanları, memleketin saygıdeğer düşünürlerini, yazarlarını, demokrasiye inanan insanlarını baskı altına almak için iktidar olanaklarının kullanılması hiçbir şekilde kabul edilemez."
İlhan Selçuk'un her Türk vatandaşı gibi hukuk ve adalet önünde eşit olduğunu anlatan Talay, sözlerine şöyle devam etti: "Eğer bir suç işlemişse veya suç işlediğine dair delil varsa hakkında her türlü yasal işlem yapılabilir. Ancak burada garip olan 83 yaşında, Türkiye'nin en tanınmış yazarlarından birinin evinin sabahın dört buçuğunda terörle mücadele ekipleri tarafından basılması ve ona gösterilen muameledir."