Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün gözaltına alınacağını önceden bildiği ortaya çıktı. Polis 'Neden gizli belgeleri saklamadınız' diye sorunca, Küçük 'Ben Veli Küçük'üm Meclis'e bile ifade vermedim polis mi beni gelip sorgulayacak' dedi.


Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınacağını önceden bildiği anlaşıldı. Küçük'ün sorgusunu yapan polis, “Evinizin aranacağını biliyordunuz. Neden gizli belgeleri saklamadınız” diye sordu. Küçük ise “Meclis'e bile ifade vermedim. Polis mi benim eve gelip arama yapacak” dedi.
BEN VELİ KÜÇÜK PAŞAYIM

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük 22 Ocak 2008'de İstanbul Harbiye'deki askeri lojmanlardaki dairesinde gözaltına alınarak emniyette polis tarafından sorgulandı. Sorguda polis Küçük'e “Polis tarafından evinizde yapılacak arama kararından ve aramanın ne zaman yapılacağından haberdardınız. Buna rağmen bütün gizli belge ve dökümanları elimizi koyduğumuz gibi bulduk. Neden bu kadar rahattınız davrandınız?” diye sordu. Küçük ise bu soruya “Ben Veli Küçüğüm. Bu güne kadar kimsenin sorgulayamadığı bir kişiydim. Polis mi benim eve gelip arama yapacak? Meclis, 'Susurluk Araştırma Komisyonuna' ifade vermem için çağırdı. Ona dahi gitmedim” şeklinde cevap verdiği ortaya çıktı.

AYGÜN: SENİ YAŞATIRIM

Ergenekon'da tutuklandıktan sonra tahliye edilen ATO Başkanı Sinan Aygün'ün ise ifadesini alan bazı polislere “Sizi Ankara'da yaşatırım. Gücümü biliyorsunuz” diyerek imtiyaz istediği iddia edildi. Aygün'ün ofisindeki kasadan 2,5 milyon avro çıkmıştı.