Aydın polisinin Ankara, İzmir, Yalova ve Aydın'ın ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda ihaleye fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri, Vergi Kanununa muhalefet ettikleri ve resmi evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında 3’ü faal 6 belediye başkanı ve belediye personelinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheli adliyeye sevk edildi.

BÖYLE GÖZALTINA ALINMIŞLARDI...

Gözaltına alınanların 12'si dün nöbetçi savcıya ifade verirken, diğer yarısı ise bugün sabah saatlerinde savcının karşısına çıktı. İki gündür Nazilli adliyesinde sıcak saatler yaşanırken gözaltına alınan 24 kişiden Atça Belediyesi Muhasebe Müdürü N.I’nın nöbetçi savcı tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi. Sabah saatlerinde aralarında Belediye Başkanlarının da bulunduğu 12 kişi ise Nazilli Devlet Hastanesi Ek hizmet binasında sağlık raporlarının alınmasının ardından Adliyeye getirildi. Gün içerisinde nöbetçi savcının ifadeleri almasının ardından gözaltında bulunanları mahkemeye sevk etmesi beklenirken öte yandan ihale operasyonunda tutuklama ve serbest kalmaların beklendiği de öğrenildi.

“AVUKAT VE YAKINLARI 24 SAATTİR BEKLİYOR”
Geçtiğimiz Perşembe sabahı başlatılan operasyonun ardından 24 kişinin gözaltına alınması ile birlikte olayı duyan belediye çalışanları, avukatlar, gözaltına alınanların yakınları başta olmak üzere milletvekilleri Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğünün Dallıca'daki yeni emniyet binasına akın etmişti. Başkanların ve belediye çalışanlarının yakınları 3 gün süren gözaltı süresince adliye ve emniyet binasının önünde ayrılmadı. Başkanlarının boğazından haram lokma geçmediğini ifade eden belediye çalışanları; “Neredeyse 24 saat birlikte çalışıyoruz. Attıkları adımı, içtikleri suyu biliyoruz. Başkanlarımız ve çalışanlarımız suçsuz. Adalet yerini elbet bulacak ama uzun süren gözaltı hepimizi yıprattı. Basın mensuplarının da olayları en doğru şekilde yansıtmalarını, yalan-yanlış bilgilerle haber yapmamalarını istiyoruz” dediler.

Bilindiği gibi, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Nazilli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’nin yürüttüğü çalışma kapsamında ihaleye fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri, Vergi Usul Kanununa muhalefet ettikleri ve resmi evrakta sahtecilik yapıldığı gerekçesi ile düzenlenen operasyon kapsamında Ankara’dan C.A, T.A., N.K., İzmir’den O.E.; Yalova’dan S.A.; Nazilli’den belediyelere temizlik hizmeti veren firma yetkilisi Ö.T. ve firma görevlileri A.V.Y., S.A., Ü.İ.T. ve M.A.V.; Sultanhisar’dan F.T., Y.Ö.; Köşk’ten R.K.K., Y.T., R.K.K., M.T.; Kuyucak’tan A.U.A.; Bozdoğan’dan S.T.A., A.K., Umurlu’dan H.S., A.K., S.Ü, H.S. ve Atça’dan da M.A., N.I. isimliler şüpheliler gözaltına alınmıştı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu birazdan...