İzmir merkezli yapılan operasyon sonucu aralarında Haluk Levent'in de olduğu birkaç sanatçının gözaltına alındığı haberi basına yansıdı. Zaman'ı arayan Haluk Levent ise gözaltı gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı. Konserleri sebebiyle yurtdışında olduğunu aktaran Levent, savcı ile görüştüğünü ve bir iki hafta içinde ifade vermeye geleceğini vurguladı.
 
Zürih, Mannheim ve Basel'de vereceği konserler sebebiyle yurtdışına çıktığını kaydeden sanatçı, "Gözaltına alındı diye bir durum yok. Konserler bittikten sonra geleceğim." diye konuştu. Savcıların soruşturmayla ilgili ifadesine başvurmak istediğini aktaran Levent, yurtdışında olduğu için kendisinin arayıp savcılara bilgi verdiğini, işi sebebiyle yurtdışında olduğunu ifade etti. Dinleyenlerinin konser iptallerinden bıktığını belirten ünlü rock sanatçısı Levent, "Geçmişte çek senet işlerinden dolayı sıkıntılar yaşadık. Geliş gidişte gözaltılar olur. Bizim de ekmeğimiz var. Konserler bittikten sonra bir iki hafta içinde geleceğim." şeklinde konuştu.
 
Soruşturmayla ilgili iddiaları da değerlendiren ünlü sanatçı, "Tefecilerden korunmak için Muzaffer K. isimli şahısla görüştüğüm iddia ediliyormuş. O ismi yıllardır tanıyoruz. Sakladığım bir şey değil." ifadelerini kullandı.