Soğuk su ile temiz bir bezi ıslatın. Siz otururken ya da uzanırken hafif basınç uygulayarak birkaç dakika boyunca gözaltı ve çevresindeki cilde nemli bez ile uygulama yapın.

Soğuk su ile ıslatılmış veya içinde buz bulunan maskeler genellikle hızlı bir şekilde gözaltındaki dokuları sıkılaştırır.

Soğuk kompresin etkisini tam gösterebilmesi için en az 10-15 dakika kadar gözlerin üstünde tutulması gerekir.

Çilek dilimlerini göz altına koyup 10 dakika kadar beklediğinizde torbaların hafifleme başladığını fark edeceksiniz. Bunu haftada 1-2 kere yaparak göz altı torbalarınızı yok edebilirsiniz.
Demlendikten sonra çıkarılıp buzdolabında soğutulmuş çay poşetlerini, zeytinyağı ile silinmiş gözaltlarına koyarsanız, bir süre sonra çayın içindeki maddelerin etkisi ile göz altı torbalarınız inmeye başlayacaktır.

Soyup dilimlediğiniz patatesleri gözaltınıza koyup 10-15 dakika bekletin. Patatesin içindeki maddeler göz torbalarına, gözaltı morluklarına ve göz yorgunluğuna iyi gelmektedir.

Kahvenin gözaltı morluklarının renginin açılmasında ve torbaların toparlanmasında önemli bir etkisi vardır. Kahvenizi içtikten sonra altındaki telveyi gözlerinizin altına sürün. Hem morluklarını almış hem de torbalarınızdan kurtulmuş olursunuz.