18 Mart Çanakkale Zaferinin 97. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Didim’de Didim Anadolu Lisesinin öncülüğünde anma programı düzenlendi. Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezindeki törene Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, Didim Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler Derneği yöneticileri ile dernek üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Didim Anadolu Lisesi Müdür Nezir Keskin yaptı. Keskin Çanakkale Zaferinin bir dönüm noktası ve Türk Milletinin azminin göstergesi olduğunu belirterek “Çanakkale Zaferi yorgun düşmüş bir milletinin uyanışı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin bağrında güneş gibi doğduğunun yeridir. Zor şartlar altında kazanılan bu zafer asırlarca tarihte yerini alacak ve unutulmayacaktır” dedi.
Konuşmanın ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler öğrenciler tarafından okundu. Anma programı kapsamında okul öğrencileri tarafından oratoryo sahnelendi. Şiirlerin okunduğu sahnelerde ise Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun eşi başta olmak üzere Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ’ın eşi, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak’ın eşi ile AK Parti Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Bayar gözyaşlarına hakim olamadı. Anma Programı söylenen türkülerle sona erdi.  

20120318aw000096_02.jpg

20120318aw000096_03.jpg