3 TL vererek "Cankurtaran Olmadığından Denize Girmek Tehlikelidir" yazılı tabela bulan plaja girmesi sonu oldu...

Sarıyer"deki Polis Meslek Eğitim Merkezi"nin plajında "Cankurtaran Olmadığından Denize Girmek Tehlikelidir" yazıyor. Ama 3 TL veren plaja girebiliyor. Bunlardan biri de 9 yaşındaki Musa"ydı. Musa 2 gün önce "girmenin tehlikeli" olduğu denizde dalgalara kapılıp kayboldu.

İstanbul Sarıyer"de Emektar Ailesi yakınlarıyla birlikte pazar günü serinlemek için Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Eğitim Merkezi sosyal tesislerine gitti. Sosyal tesislerden ve plajdan yararlanmak isteyen aileler dışarıdan geldikleri için 3"er TL vererek makbuz aldı. Pazar günü keyifli bir vakit geçiren ailelerin 3 çocuğu denize girerek 5 metre açılarak yüzmeye başladı. Ancak çocuklar aniden gelen dalgaların altında kalarak çırpınmaya başladı. Aileler ise çocukların dalgaların altında kaldığını fark ederek 2 çocuğu kurtardı. Ancak 9 yaşındaki İstanbul Gaziosmanpaşa 23 Nisan İlköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi Musa Emektar"ı bulamadılar. Saat 14 civarında denizde kaybolan Musa"yı İstanbul Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları aramaya başladı.

Girmemize niye izin verdiler o zaman!

Ekipler, pazar günü akşam saatlerine kadar arama çalışmalarına devam etti ancak Musa"yı bulamadı. Dün sabah saatlerinde tekrar başlayan arama çalışmaları da sonuç vermedi. Kaybolan 9 yaşındaki Musa"nın amcası Osman Emektar olayla ilgili bilgi vererek şunları söyledi: “ Pazar günü öğlen saatlerinde ailecek buraya geldik. Burası polis eğitim merkezi ve hem sosyal tesisleri hem de plajı var. Bu nedenle tercih ettik. İçeri girerken 3 TL giriş ücreti ödedik. Ailecek plajda vakit geçirirken k ardeşimin oğlu Musa, oğlum ve diğer yeğenim beraber 5 metre açılıyor. Üzerlerine bir dalga geliyor ve üçü de boğulma tehlikesi yaşıyor. Biz gördüğümüzde çocuklar çırpınıyordu. Hemen koştuk 2 çocuğumuzu kurtardık ama Musa"yı bulamadık. Buraya giriş polis okulu tarafından sağlandığı ve girişte para karşılığı makbuz kesildiği için geldik buraya. Böyle bir yerde nasıl can kurtaran olmaz anlamıyorum. Madem yok o zaman neden girmemize izin verdiler? Bunu anlaşmış değilim. Bu yüzden evladımızı kaybettik.”

"Denize girmek tehlikeli" ama 3 TL veren yüzer!

Sosyal tesislerden ve plajdan polisler ve aileleri bedava yararlanıyor. Dışarıdan gelenler ise 3"er TL vererek tesislere girebiliyor. Plajda "Cankurtaran olmadığından denize girmek tehlikeli"yazıyor. Ama denize girilmesini engelleyen hiçbir görevli yok. 2 gündür bulunamayan küçük Musa"nın ailesi hala bir mucize bekliyor. - vatan