Kurtuluş şenlikleri kapsamında Kuşadası sahilinde gerçekleştirilen hava akrobasi ve yangın söndürme uçaklarının muhteşem gösterisi izleyenleri büyüledi.
Kuşadası Belediyesi'nin ilçenin kurtuluşunun 87. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türk Hava Kurumu'na ait akrobasi, yangın söndürme, mikrolayt ve motorlu yamaç paraşütü uçakları, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda gösteri yaptı. Vatandaşların ilgiyle izlediği gösteride ilk olarak mikrolayt ve motorlu yamaç paraşütü uçakları gösterisi gerçekleşti. Daha sonra ünlü pilot Ali İsmet'in kullandığı çift kanatlı akrobasi uçağı birbirinden güzel akrobasi hareketlerini arkasında bıraktığı duman şekilleriyle süsledi. Ali İsmet'in uçağıyla yürekleri ağızlara getiren akrobasi hareketleri Kuşadalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgiyle izlendi ve bol bol alkışlandı. Daha sonra 1,5 ton su kapasiteli yangın uçakları alçak uçuşla depolarındaki suları denize bırakarak renkli görüntüler oluşturdu. Son olarak 5 ton su kapasiteli dev yangın uçakları da alçak uçuşla sularını denize bırakarak vatandaşları selamladı.
Son derece görkemli ve heyecanlı geçen gösterileri Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ile protokol üyeleri, Kuşadalılar ve turistler izledi. İzleyiciler, gösterileri dakikalarca alkışladılar.
Kuşadası Belediye Başkanı Altungün, Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü törenlerinin görkemli bir şekilde coşku ve gurur içerisinde gerçekleştiğini belirterek, "Bu yıl Türk Hava Kurumu ve Türkkuşu Genel Müdürlüğü'ne ait uçaklar kurtuluş şölenimize ayrı bir renk kattı. Kendilerine bu görkemli katkı nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.