MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Kürt açılımıyla ilgili Başbakan Erdoğan"ın siyasi parti liderleriyle görüşme ve Meclis"te gizli oturum planına “Türkiye"yi bölünmeye götürecek bir süreci kapalı kapılar ardında kimseyle görüşmeyiz” yanıtını verdi.

Paçacı, Kürt açılımıyla ilgili Meclis"te kapalı oturum istemenin yanlış bir yaklaşım olduğunu belirterek, “PKK terör örgütünün bildiğini milletten gizlemek doğru mu? Bu son derece yanlış bir yaklaşımdır.”diye konuştu.


Paçacı Meclis"te gazetecilerin soruları üzerine AKP MYK"sında alınan Kürt açılımıyla ilgili gizli oturum ve Başbakan Erdoğan"ın siyasi parti liderleriyle görüşme kararını değerlendirdi. Meclis"te kapalı oturum düzenlenmesinin son derece yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade eden Paçacı kapalı oturumun İçtüzüğün 70 ve 71"nci maddeleriyle düzenlendiğini hatırlattı.

Kapalı oturumda görüşülen konuların içtüzüğe göre 10 yıl boyunca açıklanamayacağını da hatırlatan Paçacı “Şimdi hangi konuşmayı, hangi görüşmeyi milletten saklıyorsunuz. Bu sorunun cevabını vermek lazım. Yani Kürt açılımını konuşacaksınız ve bilgi vereceksiniz ve bu konunun da PKK terör örgütünden gizlenmesini istiyorsunuz. Terör örgütünün siyasi uzantıları zaten Meclis"te, o zaman PKK terör örgütünün bildiğini milletten gizlemek doğru mu? Bu son derece yanlış bir yaklaşımdır. Ne söylenecekse açık ve net olarak milletin huzurunda söylenmesi gerekir. Biz MHP olarak kapalı oturumda yapılacak görüşmelerde kendi adımıza yapacağımız konuşmaların benzerini bugüne kadar halkımızla paylaştık, bundan sonra da paylaşırız”diye konuştu.

MHP olarak Meclis çalışmalarına genellikle katıldıklarını ve Türkiye"nin meselelerinin Meclis çatısı altında görüşülmesi gerektiğini söylediklerini kaydeden Paçacı, MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli"nin en önemli özelliğinin tutarlı politikalar izlemesi olduğunu ifade etti.

Paçacı, “Dün ne söylüyorsak bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. DTP"ye dün PKK terör örgütüdür demedi diye görüşmeyen Başbakan bu dönemde çok rahat bir şekilde görüşmüştür. MHP bu tür tutarsızlıklar içinde değildir. Biz Kürt açılımı denen ancak önce milleti ayrıştıran sonra da Türkiye"yi bölünmeye götürecek bu süreçte söylediklerimizi milletin huzurunda söyledik. Kendilerinin de yaptıkları çalışmaları milletin huzurunda yapmalarını ifade ettik. Kapalı kapılar ardından ne konuşulacaktır, milletten ne gizlenecektir bu konu MHP tarafından eleştirilmiştir. Ben genel başkanım adına konuşamam ancak böyle bir randevuyu kabul etmeyeceği kanaatindeyim. Ne söylenecekse milletin huzurunda açık ve net söylenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bundan sonraki tavrımız da bunun dışında olmaz. Türkiye"yi bölünmeye götürecek bir süreci biz kimseyle kapalı kapılar ardında görüşmeyiz” şeklinde konuştu.-VATAN