Dün gece oynanan Şampiyonlar Ligimaçında, UEFA Başkanı Platini'nin de yer alabileceği şike olayının yaşandığı iddia edildi. Dün gece oynanan Şampiyonlar Ligi maçındaLyonDinamo Zagreb'i deplasmanda 7-1 yendi ve grupta 2. oldu. Bu sonucun ardından Lyon'un 2.lik için yarıştığı rakibi Ajax ise averajla 3. sırada kaldı veŞampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Fransız ekibi Lyon'un maçın ikinci yarısında attığı birbirinden rahat goller ise Hollanda'da tartışmalara neden oldu. Maçın şaibeli olduğunu iddia eden Hollanda basınının, Zagreb'in savunma oyuncusu Domagoj Vida'nın, maç günü bahis oynatılan bir yerde elinde kuponla görüntülendiğini fotoğraflı olarak göstermesi de kafalardaki soru işaretlerini artırdı.



Mücadelenin ikinci yarısında yenilen basit gollerin yanı sıra 'kupon'lu görüntülerin ortaya çıkması Ajaxcephesinde büyük tepkilere neden oldu.

Öte yandan Vida'nın yedikleri gol sonrası ekranlara takılan "göz kırpma" hareketi de maçın ayarlandığı yönündeki iddiaları güçlendirdi.

http://www.bugun.com.tr/files/resim/vidahaber.jpg

Gelişen bu olayın ardından Ajax taraftarlarının internet sitesi de bomba bir iddiada bulundu. Taraftar sitesinde yayınlanan bir belgede, Lyon'un Zagreb'e 2.1 milyon pound ödeme yaptığı iddia edildi.



Tüm bu gelişmelerin dışında, Ajax'ın Real Madrid'le oynadığı maçta Hollanda temsilcisinin 2 golünün de sayılmaması üzerine, bu konunun içinde UEFA Başkanı Platini'nin de yer alabileceği iddia edildi.