Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, görünmez diş teli kullanımının önemli olduğunu vurgulayarak, ağız ve diş sağlığı konusunda her gün gelişen teknikler sayesinde düzensiz dişlerin tedavi edilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Diş Hekimi Kışlaoğlu, özellikle estetik açıdan yetişkin ve genç hastalarda uygulanan "Incognito" tedavisinin önemli olduğunu söyledi. Kışlaoğlu, Incognito'nun dünyada en yaygın şekilde kullanılan tedavi sistemi olduğunu, dişlerin arka yüzeylerinin Fizyolojik yapısından kaynaklanan bir takım girinti çıkıntılardan dolayı hem klinikte indirekt uygulamayı, hem de laboratuar aşamalarını gerektirdiğini söyledi.

Özellikle estetik görünüm açısından kaygı taşıyan tüm hastalarda kullanılmasının mümkün olduğuna dikkat çeken Kışlaoğlu, "Bu sistem braketlerin dişlerin ön yüzeyi yerine, arka yüzeyine yapıştırılması suretiyle onların tamamen görünmez olmasını sağlayan bir tekniktir" dedi.

Estetik açıdan kaygı yok

Hastanın daha rahat kullanması açısından tasarlanan tellerin sıkıntı yaratmayacağının altını çizen Kışlaoğlu şöyle devam etti:

"Estetik olarak kaygı oluşturmadığı için hastalar için uygundur. Kullanılan hem teller hem de braketler her hastaya ayrı olarak hazırlanır. İlk zamanlarda dile yakın bir bölgede yerleştirilmesi sebebiyle dil apreye alışıncaya kadar bazı sıkıntılar yaşanabilir. Konuşma zorlukları çekilebilir.Dilde ilk zamanlar kızarıklar, ara ara ağrılar olabilir. Dillin aygıta alışmasından sonra bu sorunlar ortadan kalkar.Bu dönemde Öncelikle sert gıdalar tüketilmesi gereklidir."