İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin, Güzel Sanatlar Kursu'na katılan öğrenciler, yaptıkları sahne makyajıyla görenleri şaşırtırken, özellikle "yara" makyajları gerçeğinden ayırt edilemiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları (İZMEB) kapsamında Haziran ayında başlayan Güzel Sanatlar Kursu Sahne Makyajı eğitimine katılanlar, yaptıkları makyajlarla profesyonellere taş çıkartıyor. Büyük bölümünü Güzel Sanatlar Fakültesi sınavına hazırlanan öğrencilerin oluşturduğu kursa katılanlar arasında, makyöz ve estetisyenler de bulunuyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Tasarımı Bölümü mezunu Betül Demir tarafından verilen derslerde, yaralanma, yaşlanma, palyaço, zombi ve vampir gibi farklı konularda makyaj teknikleri uygulamalı olarak öğretiliyor. Kursa katılan öğrencilerden estetisyen ve makyöz Cemile Gencer, “Kurs benim için oldukça verimli ve keyifli geçiyor. Öğrendiklerimi günlük yaşamımda uygulamakla birlikte fotoğrafçılarla da çalışma şansına sahibim ve bu sayede uygulamaları net olarak görebiliyorum” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi sınavına hazırlanan 18 yaşındaki Pelin Parlak ise, dersler sırasında yeni bilgi öğrendiklerini hem de çok güzel vakit geçirdiklerini anlatırken, “Burada çeşitli makyaj türleri öğrendim. Mesela palyaço, yaşlandırma, zombi, yara makyajlarının yapılışlarını arkadaşımın yüzünde çalışarak öğrenebiliyorum” dedi. Güzelllik uzmanı olan Selen Topbaş ise, sahne makyajı kursunun mesleğine katkıda bulunduğunu belirtti. Selin Topbaş, “Güzellik uzmanıyım ve bugüne kadar sadece gece makyajı yapıyordum ama burada her türlü makyajın yapımını ayrıntılı olarak öğrendim” diye konuştu.

BAKANLIK ONAYLI SERTİFİKA

İlk etapta toplam 10 öğrencisi olan kursta, 100 saatlik ders sonunda teorik ve uygulamalı sınavı geçecek olanlara Milli Eğitim onaylı sertifika verilecek. Sahne makyajı kursu, yaz sezonunun ardından sonbahardan itibaren yeni öğrencilerle tekrar başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZMEB Güzel Sanatlar Kursu kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayının alınması ardından kukla yapımı teknikleri, sahne kostümü tasarlama ve yine güzel sanatlara hazırlık amaçlı resim atölyesi kurslarının açılması hedefleniyor.