İspir İlçesi’ne bağlı Yeşilyurt Köyü’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Yılmaz’ı, Yedigöze Köyü Koptur Mevkii’nde 60 yaşındaki Miyese Yılmaz’ı öldüren ayı için ’vur emri’ çıkarıldı. Köylülerin silahlandığı bölgeye giden Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, arazide ayının görüldüğü yerde vurulacağını belirtti. İspir ve çevresinde ayı sayısının 2 bine ulaştığını tahmin ettiklerini belirten Abdullah Erzurum, sayıları artan ayıların avcılık turizmine açılmasını istedi. 
 
Yeşilyurt Köyü’nde dün günü öğlen saatlerinde kendisine ait bahçede dut toplayan İspir Halk Eğitim Merkezi Müdürü 54 yaşındaki Ömer Yılmaz aniden karşısına çıkan ayının pençe darbeleri sonucu öldü. Köy içerisinde gezen katil ayı bölgeye elektrik arızası için gelen 32 yaşındaki Hasan Kaçar’a saldırdı. Ayı saldırısından otomobiliyle kaçarak kurtulan Hasan Kaçar, köylüleri uyardı. Yeşilyurt Köyü’nden ayrılan ayı daha sonra Ömer Yılmaz’ın cesedinin bulunduğu yere yaklaşık 500 metre uzaklıkta, Yedigöze Köyü Koptur Mevkii’nde kendisine ait bahçede dut toplayan 4 çocuk annesi Miyese Yılmaz’a saldırdı. Ayı yaşlı kadını da öldürdü. İspir İlçesi’nde dehşet yaşatan ayının saldırısından kurtulan elektrik ustası Hasan Kaçar, "Devasa bir şeydi, ağzı ve pençeleri kan içerisindeydi. Arabayı hızla sürerek kaçtım. Bir süre takip etti sonra geri döndü. Yaşadığıma hala inanamıyorum" dedi. Köylüler ise bölgede sayıları artan ayıların insanları tehdit eder hale geldiğini belirterek, buna tedbir alınmasını istedi. 
 
ÖMER YILMAZ TOPRAĞA VERİLDİ 
 
Yeşilyurt Köyü’nde ayı saldırısı sonucu ölen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Yılmaz için İspir ilçe merkezinde cenaze töreni düzenlendi. Tuğrulşah Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Yılmaz’ın 13 yaşındaki oğlu Hüseyin Baki Yılmaz ile çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazı sonrası Ömer Yılmaz ilçe mezarlığında toprağa verildi. Hüseyin Baki Yılmaz, babasını öldüren ayının vurulmasını istedi. Yedigöze Köyü’nde yalnız başına yaşayan Miyese Yılmaz’ın cenazesi de ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek. 
 
AVCILIK DERNEĞİ BAŞKANI ERZURUM UYARDI 
 
İspir İlçesi’ne bağlı iki köyde meydana gelen ayı saldırısı sonucu yönetici arkadaşlarıyla birlikte bölgeye giden Erzurum Doğu ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Dernneği Başkanı Abdullah Erzurum, köylülerin anlattıklarına göre takip yaptıklarını belirtti. Dernek üyeleriyle birlikte bölgedeki dağlık arazide araştırma yaptıklarnını belirten Erzurum, saldırgan ayının görüldüğü yerde vurulacağını bildirdi. 2 kişinin öldüğü ilçe ve köylerdeki insanların korktukları için silahlandığını belirten Başkan Abdullah Erzurum, Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün bölgedeki ayı envanterini çıkarmasını istedi. Dernek olarak yaptıkları araştırmalara göre bölgedeki ayı sayısının 2 bine yaklaştığını tahmin ettiklerini belirten Abdullah Erzurum, "Yapılacak çalışma ile bölgedeki fazla ayılar av turizmine açılabilir. Devlet burada kaç ayı vurulacağını belirler, hem turizm sektörü kazanır, hem de yöre insanı kurtulur" tavsiyesinde bulundu. (dha)