On yıldır hayatını Los Angeles'ta sürdüren Coşku Turhan yüksek lisansını, George Lucas, Steven Spielberg, Robert Zemeckis gibi isimleri mezun eden ve dünyanın en meşhur film okullarının önde gelenlerinden olan University of Southern California'da (U.S.C.) tamamladıktan hemen sonra kariyerine Sony Imageworks'te başladı.

Şu ana kadar İnanılmaz Örümcek Adam (The Amazing Spider-Man), Yeşil Fener (Green Lantern), Alis Harikalar Diyarında (Alice in Wonderland), G-Force, Kartal Göz (Eagle Eye), Beowulf gibi tüm dünyada ses getirmiş, büyük bütçeli filmlerde çalışmış olan görsel efekt sanatçısı, yıllardır Hollywood rojelerine imzasını atıyor.

Oscar ödüllü görsel efekt yönetmenleriyle çalışan Turhan, deneyimlerini şöyle aktardı: "Tüm dünyanın izlediği bu filmlerde endüstrinin en büyükleriyle çalışmak ve üst düzey sorumluluklar almak hem öğretici hem zorlayıcı, bir Türk olarak da son derece gurur verici."

Sony'de 30 kişilik bir takımın liderliğini yapan Turhan'ın kariyerindeki en büyük hedefi kendi uzun metrajlı filmini çekip vizyonunu sahneye taşımak.

Görsel efekt uzmanı Coşku Turhan, en son İnanılmaz Örümcek Adam'da (The Amazing Spider-Man) bilgisayarla canlandırılan karakterlerin ve bu karakterlerin içinde bulunduğu ortamların renklerinden ışıklandırılmasına, dokusundan kompozisyonuna, sahnelerin gerçekçi görünmesini sağlayacak birçok aşamaya imzasını attı.

Coşku Turhan, izleyicileri, hayal güçlerinin sınırlarını zorlayacak dünyalara götürmenin ve bu dünyaların bilgisayar ürünü olduğunu bir an olsun hissettirmemenin bu işin en zevkli ve en zor kısmı olduğunu söylüyor.

Coşku Turhan'ın şu an çalıştığı proje ise Mart 2013'te vizyona girecek olan "Oz Büyücüsü" (Oz: The Great and Powerful).