İstanbul Boğazı'nda deniz üzerine kurulan bir platformda ses ve ışık gösterileri, havai fişek gösterileri yapılacak. Gösteriler uydu yayınıyla tüm dünyaya iletilecek.

İstanbul'un ana yolları, meydanları, sokakları, kamu binaları ve gökdelenleri bayraklarla süslendi. Cadde ve meydanlara 60 bin Türk Bayrağı, 2 bin elektrik direğine ise cumhuriyet flaması ve 50 üst geçide de duyurular asıldı. Işık ve lazer gösterisi Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi arasındaki alanda deniz üzerinde yapılacak. 16 ayrı noktadan 48 bini aşan sayıda havai fişek atışı yapılacak ve 150 skyracer kullanılacak. En büyük havai fişeğin ağırlığı 10 kg'ın üzerinde. Yaklaşık 250 metre yükselecek. Boğaziçi Köprüsü üzerinde 42 ateşleme sistemi ile 800 metre ateş şelalesi oluşturulacak. 15 dakikalık gösteri müziği Fahir Atakoğlu tarafından organizasyona özel olarak bestelendi.


Gösteriler canlı yayında Power FM, 100 frekansından yayınlanacak olan organizasyon müziği eşliğinde seyredilecek. Gösteri koreografisi bu besteye göre yapıldı. Ortaköy ve Beşiktaş sahiline ses sistemi kurulacak. Vatandaşlar hem havai fişek gösterilerini izleyecek hem de ses aktivitelerini dinleyebilecek./yeni şafak