Dubai üzerinden dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelen sarı-kırmızılı kafile, Atatürk Havalimanı'nda kulüp başkanı Adnan Polat ve sarı-kırmızılı taraftarlarca coşkulu biçimde karşılandı.

Kulüp başkanı Polat, uçak kapısına kadar giderek kafileye ''Hoş geldiniz'' derken, İstanbul Engelliler Merkezi yetkilileri de pasaport kontrolü çıkışından sonra oyuncuların boyunlarına birer çelenk taktı.

Havalimanı geliş bölümünde toplanan çok sayıda sarı-kırmızılı taraftar da engelli sporcuları adeta bağırlarına bastı. ''Engelsiz aslanlar dünya şampiyonu, işte Galatasaray'ın gerçek ruhu'', ''Alemin kralı geliyor'' şeklinde tezahüratlar yapan taraftarlar, ''Türkiye'nin, dünya şampiyonu ilk ve tek kulübü Cim Bom'', ''Aslanın filesinde 7 kıta'', ''Aslan kükredi, 7 kıta titredi'' ve ''Kıtaların Aslanı'' yazılı pankartlar taşıdılar.

Karşılama törenine Galatasaray Bayan Basketbol A Takımı oyuncularıyla, sarı-kırmızılı kulübün bütün branşlarındaki altyapı sporcuları da katıldı.

Japonya'da düzenlenen Kıtalararası Şampiyona'da Avrupa kıtasını temsilen yer alan ve müsabakalar sonunda yenilgisiz şampiyonluğa ulaşan sarı-kırmızılı sporcular ise başarılarının tesadüfi olmadığını, çok ciddi çalıştıklarını, büyük mücadele verdiklerini ve bunun sonunda da hak ettikleri başarıya ulaştıklarını belirttiler. Sporcular, bu başarılarını gelecek yıllarda da tekrarlayacaklarını savundular.

Bu arada, kulüp başkanı Adnan Polat'ın, hava limanında sporcularla yaptığı özel görüşmede, şampiyonluk haberini Galatasaray Lisesi'nin geleneksel pilav gününde öğrendiğini, bunu o ortamda bulunanlara söylediğinde herkesin gözlerinin yaşardığını ilettiği öğrenildi.