Amerikalı ünlü şarkıcı Mariah Carey ve Hollywood'un ünlü ismi Richard Gere, Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan 5 yıldızlı Mardan Palace Oteli'nin açılışına katılmak üzere Antalya'ya geldi. CHP'li belediye başkanları ise açılışa katılmayacaklarını bildirdi.
Kundu sahilinde yaklaşık 1.4 milyar dolara tamamlanan 5 yıldızlı otelin bugün yapılacak açılışına
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak.
Açılış için dünyaca ünlü sanatçılar da Antalya'ya gelmeye başladı. Amerikalı şarkıcı Mariah Carey de önceki gece Antalya'ya geldi. Yaldız işlemeli siyah deri elbisesi, siyah güneş gözlüğü ve pırlanta taşlı büyük küpeleri ile dikkat çeken Carey, Antalya Havalimanı CIP Lounge'tan çıkışında hayranları tarafından karşılandı. Geniş güvenlik önlemleri altında limuzine binen Carey, Mardan Palace Otel'e geçti.


Özel jetle geldi


Richard Gere de dün öğleden sonra özel jetle Antalya'ya geldi. Gere, CIP Lounge'den çıkışında otel görevlilerince karşılandı. Bu sırada, güvenlik görevlileri, gazetecileri, yakından görüntü almalarını engellemek için uzaklaştırdı. Şapka ve gözlük taktığı görülen Gere de siyah bir otomobille, konaklayacağı Mardan Palace'a götürüldü.


Belluci ve Stone da davetli


Her türlü konfora sahip otelin açılışına katılacak 600 özel davetli arasında Irreversible (Dönüş Yok) adlı filmi ile tartışmalara yol açan Monica Belluci ile Sharon Stone, Seal, Tom Jones de bulunuyor. Bu sanatçıların da Antalya'da olacağı kaydedildi.


CHP boykot ediyor


Açılış törenine CHP'den ise katılım olmayacak. CHP'liler, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel döneminde gerçekleştirilen imar planı tadilatlarına karşı çıkmıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Ankara'da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile randevusunun olduğunu söyleyerek, "Üç gün Ankara'da olacağım için açılışa katılmayacağım. Zaten katılmayı da düşünmüyordum" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde otel ile ilgili olarak yapılan imar planı değişiklikleri sırasındaki eleştirileri, karşı çıkmasıyla bilinen merkez ilçe Muratpaşa'nın CHP'li Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de, otelin açılışında yer almayacağını bildirdi. Evcilmen, "Geçmiş dönemdeki eleştirilerim varken oraya katılmayı etik olarak uygun bulmuyorum” diye konuştu.



Dolmabahçe Sarayı gibi


Mardan Palace Genel Müdürü Cumhur Özen, AST Group'un, Türkiye'deki en önemli turizm yatırımı olan otelin 180 bin metrekare alanda konumlandığını ve İstanbul'un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildiğini söyledi. 16 bin metrekarelik dev havuzu, antika koltukları, kral daireleri, birbirinden ilginç yapıları ile lüks ve ihtişamlı tasarımlarıyla dikkat çeken otelde 271 standart oda, 62 üst düzey büyük oda, 16 Dolmabahçe odası, 38 Türk hamamlı oda, 41 dubleks oda, 82 junior suit, 4 kral dairesi, 2 adet özel havuzlu 600'er metrekarelik suit, 44 bahçe suiti odalar bulunuyor. Dolmabahçe Sarayı'nı andıran otelde 16 restoran ve 32 bar yer alıyor. Özen, oda- kahvaltı veya yarım pansiyon uygulaması yapılacağını, fiyatların yaz aylarında 485 euro ile 16 bin euro arasında değişeceğini bildirdi. Otelin havuzu İstanbul Boğazı şeklinde inşa edildi. Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy ve Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyor. Havuzda ulaşım saltanat kayıklarıyla yapılıyor.


SHARON STONE DA GELDİ

"Temel İçgüdü" filmiyle ünlenen Hollywood yıldızı Sharon Stone, 5 yıldızlı Mardan Palace Oteli'nin açılışına katılmak üzere özel jetle Antalya'ya geldi. CIP Salonu'ndan çıkan Sharon Stone, geniş güvenlik önlemleri arasında kendisini bekleyen Mercedes marka otomobile bindi.
Üzerinde mavi-beyaz çizgili elbisesi bulunan ve kısa sarı saçlarıyla dikkat çeken Sharon Stone, siyah güzeş gözlüklerini çıkarmadı. Makyajsız olduğu gözlenen Stone, alandan ayrılarak otele geçti. Mİlliyet