Başbakanlığa ait ANA uçağında kaptan pilotluk yapan THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Köksal Köktuna görevden alındı.

Köktuna"nın yerine Airbus 340 filosunda öğretmen kaptan olarak görev yapan Asaf Ahmet Bora getirildi. Köktuna"nın görevden alınma nedeni olarak, bir kadın yolcunun, pilot oğlu hakkındaki taciz iddiaları gündeme geldi. Ancak THY Basın Müşaviri Ali Genç ve Köksal Köktuna, bunun doğru olmadığını, yaşananın normal bir gelişim olduğunu söylediler. Kaptan Köktuna"nın ataması Ekim 2007"de yapılmış ve konu CHP"li milletvekillerinin “Başbakanın pilotu terfi mi etti?” sorusuyla tartışılmıştı. THY"de Airbus 320 filosunda kaptan pilot olarak uçmaya devam edecek Köktuna, “Bu tür görevler bizim için geçici görevlerdir” dedi.

12 Kasım 2008"de İstanbul"dan Ankara"ya gittiğini söyleyen 27 yaşındaki yolcu K.K., bir hostesin yanına gelerek “Kokpite gelip gelmeyeceğiniz yönünde kaptan pilot ile iddiaya girdik” dediğini ve bunu THY Genel Müdürü Temel Kotil"e e-postayla ilettiğini öne sürmüştü. Köksal Köktuna, oğlunun pilotluğunu yaptığı uçaktaki iddialarla ilgili konuşmak istemediğini belirterek, “O iddiaları ortaya atanı ve yayınlayanları mahkemeye verdim. Mahkemede hesaplaşacağız” dedi. (HÜRRİYET)